Mainos

Vain neljännes suomalaisista ilman kännykkää

Suomessa oli elokuun lopussa käytössä lähes 3 900 000 matkapuhelinta. Matkapuhelinliittymätiheys on yli 75 prosenttia eli jo kolmella neljästä suomalaisesta on matkapuhelinliittymä. Vuoden loppuun mennessä liittymätiheys noussee lähes 78 prosenttiin, arvelee liikenne- ja viestintäministeriön teettämä tutkimus.

Koska matkapuhelimia on Suomessa jo paljon, liittymiä ei enää myydä entiseen tahtiin. Matkapuhelinoperaattorit keskittyvätkin nyt niin sanottuihin lisäarvopalveluihin - kuten tekstiviesteihin - ja niiden tarjonnan kasvattamiseen; vuonna 2000 lähetettiin lähes miljardi tekstiviestiä.

Suomessa matkapuhelintiheys oli vuonna 1997 jo 40 prosenttia - ensimmäisenä maailmassa. Vuonna 1998 matkapuhelinliittymien määrä kasvoi keskimäärin 60 000 kappaletta kuukaudessa.

Operaattorien kilpailu kovenee, sillä Soneran ja Radiolinjan rinnalla aloitti tänä vuonna kolmas valtakunnallinen operaattori, Suomen 2 G. Valtakunnallista palvelua tarjoavat myös Telia Mobile, DNA Finland, Jippii ja RSL Com Finland.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja