Vain neljännes suomalaisista ilman kännykkää

Suomessa oli elokuun lopussa käytössä lähes 3 900 000 matkapuhelinta. Matkapuhelinliittymätiheys on yli 75 prosenttia eli jo kolmella neljästä suomalaisesta on matkapuhelinliittymä. Vuoden loppuun mennessä liittymätiheys noussee lähes 78 prosenttiin, arvelee liikenne- ja viestintäministeriön teettämä tutkimus.

Koska matkapuhelimia on Suomessa jo paljon, liittymiä ei enää myydä entiseen tahtiin. Matkapuhelinoperaattorit keskittyvätkin nyt niin sanottuihin lisäarvopalveluihin - kuten tekstiviesteihin - ja niiden tarjonnan kasvattamiseen; vuonna 2000 lähetettiin lähes miljardi tekstiviestiä.

Suomessa matkapuhelintiheys oli vuonna 1997 jo 40 prosenttia - ensimmäisenä maailmassa. Vuonna 1998 matkapuhelinliittymien määrä kasvoi keskimäärin 60 000 kappaletta kuukaudessa.

Operaattorien kilpailu kovenee, sillä Soneran ja Radiolinjan rinnalla aloitti tänä vuonna kolmas valtakunnallinen operaattori, Suomen 2 G. Valtakunnallista palvelua tarjoavat myös Telia Mobile, DNA Finland, Jippii ja RSL Com Finland.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat