Vain 1,5 vuorokauden ikäinen vauva vietiin sairaalasta Kokkolassa – vauvasieppauksen syy on yhä mysteeri: "Kenties kyse oli jostain parisuhteeseen liittyvästä näkemyserosta"

Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa viime kuussa tapahtuneeksi epäillyn vauvasieppauksen syy on poliisille yhä mysteeri.

Viime viikolla poliisi tiedotti, että puolentoista vuorokauden ikäinen lapsi vietiin Kokkolassa sijaitsevan sairaalan synnytysosastolta ilman äidin suostumusta ja kuljetettiin yli 100 kilometrin päähän Haapavedelle 17. huhtikuuta. 

Lapsi löydettiin yksityisasunnosta hyväkuntoisena seuraavana päivänä. Poliisi kertoi epäilevänsä teosta lapsen oletettua isää ja tämän siskoa.

Motiivi ei ole selvinnyt

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Anders Åfors kertoo nyt, että osallisia on kuultu. Teon motiivi ei ole kuitenkaan auennut.

– Motiivia ei tiedetä. Kenties kyse on ollut jostain parisuhteeseen liittyvästä tai sitten lastenhoitoon liittyvästä näkemyserosta. Tämä kaikki on kuitenkin vain spekulaatiota.

– Tämä on hyvin erikoinen tapaus.

Åfors on niukkasanainen tapauksen muihin yksityiskohtiin liittyen.

– Emme voi tätä juurikaan kommentoida, sillä kyse on perheen sisäisistä, hienotunteisista asioista.

Åforsin tiedon mukaan vauva voi tapahtuneesta huolimatta hyvin. Sosiaaliviranomaiset ottivat lapsen huostaan pian tapahtuneen jälkeen ja toimittavat tämän takaisin sairaalaan.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja