Vaimot ovat tottuneet Matin ja Tepon keikkaelämään

Keikkaelämää viettävät Matti ja Teppo ovat kolunneet suomalaisia hotelleita jo monta vuosikymmentä. Pitkien ajomatkojen päässä keskellä yötä päättyvän keikan jälkeen kaksikko kellahtaa mielellään hotellin petiin, vaikka oma sänky onkin paras paikka nukkua.

– Olemme vähentäneet vuosien varrella ajamista ja kiertämistä. Kun olemme rundilla, yövymme hotellissa, jos ajomatkaa kertyy kotiin yli 250 kilometriä. Se on sovittu asia, Matti Ruohonen kertoo.

Kaksikko viettää vuodessa noin 30–50 yötä hotelleissa, riippuen keikkojen määrästä. Matin mukaan viimeiset kolme vuotta ovat olleet aikamoista hässäkkää, joten hotelliöitäkin on kertynyt kiitettävästi. Etäisyyden lisäksi myös keikan päättymisajankohta vaikuttaa yöpymissuunnitelmaan.

– Jos meillä on ravintolakeikka, se saattaa alkaa vasta puoliltaöin, joten silloin jäämme yleensä hotelliin yöksi, vaikka ajomatkaa olisikin vähemmän.

Mitään kiveen kirjoitettuja sääntöjä kaksikolla ei ole yöpymisjärjestelyistään, vaan usein asiat punnitaan fiiliksen mukaan. Mutta mitä enemmän ikää tulee, sitä vähemmän yöllä ajaminen houkuttelee raskaan keikan jälkeen.

– Säästämme itseämme yöpymällä hotellissa, vaikka ei omaa kotisänkyä mikään voita.

Baarikaapista otetaan korkeintaan vesipullo

Matti ja Teppo ovat keikkailleet ympäri Suomea jo 40 vuotta. Siinä ajassa kaksikolle on syntynyt myös tietyt majoittautumisrutiinit. Keikkakaupungeissa on vakiohotellit, joissa artistit tapaavat yöpyä.

– Ja kun teemme varauksen, tuttu henkilökunta antaa meille mahdollisuuksien mukaan samat huoneet, joissa yleensä yövymme.

Keikan jälkeen Matti rauhoittuu omassa huoneessaan ja lukee kirjaa vielä ennen nukkumaanmenoa. Mitään erikoisia vaatimuksia hänellä ei ole huoneen suhteen: kunhan sänky on mukavan leveä ja ilma sopivan raikasta, viihtyvyys on taattu. Baarikaappiin kaksikolla ei ole tapana kajota, vaan nukkumatti kutsuu väsyneitä artisteja hyvin pian.

– Jos baarikaapista jotain otetaan, se on vesipullo.

Kaksikon perheet ovat tottuneet miesten keikkailuun ja siihen, että kotona ei voida aina olla yötä.

– Vaimot tietävät, että joudumme olemaan paljon pois kotoa. Tämä on meidän duunia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja