Vaimonsa murhasta epäillyn norjalaismiljardööri Tom Hagenin kotoa tehtiin tapauksen uuteen valoon asettava löytö – vahvistaa epäilyjä siitä, että Hagenilla oli surmamotiivi

Uutta tietoa norjalaisen miljonäärin vaimon katoamisesta – koronakevään etsinnöissä tehtiin varteenotettava löytö 7:43
Katso video: MTV Uutiset Live käsitteli Tom Hagenin vaimon murhan uusia yksityiskohtia.

Poliisi löysi Tom Hagenin kotoa hänen vaimonsa allekirjoittamat avioeropaperit.

Norjalaislehti VG:n tietojen mukaan poliisi on löytänyt huhtikuisessa kotietsinnässä Hagenin kotoa hänen vaimonsa allekirjoittamat avioeropaperit. Papereissa ei ollut lehden tietojen mukaan norjalaismiljardöörin allekirjoitusta.

Avioeropaperit oli päivätty vuosia ennen Hagenin vaimon Anne-Elisabeth Hagenin katoamista.

Löytöä pidetään merkityksellisenä

Nyt löytyneet avioeropaperit toimivat kirjallisina todisteina ja tukevat jo suullisia todisteita tapaukseen liittyen.

Anne-Elisabeth Hagen oli kertonut läheisilleen myrskyisästä avioliitostaan, ja poliisin mukaan useat vihjeet osoittavat, että hän olisi halunnut erota miehestään.

Tom Hagenin puolustusasianajaja Svein Holden kertoo, että ei ole nähnyt allekirjoitettuja avioeropapereita, eikä halua kommentoida sitä, tietääkö Hagen papereista mitään.

VG:n lähteiden mukaan Tom Hagen kiistää käyneensä vakavia keskusteluja vaimonsa kanssa avioeron mahdollisuudesta. Hän on kuitenkin omien sanojensa mukaan saattanut mainita avioeron ratkaisuna riitojen aikana, mutta ei ole ollut vakavissaan.

– Tom Hagenin ja Anne-Elisabeth Hagenin avioliitossa – kuten useimmissa avioliitoissa – on ollut hyviä ja huonoja päiviä. Kysymys avioerosta on ollut esillä, mutta se ei koskaan ole mennyt niin pitkälle, että siitä oltaisiin keskusteltu todellisena vaihtoehtona, kirjoittaa Svein Holden viestissään norjalaislehti VG:lle.

Avioero olisi tullut kalliiksi

Murhan motiivina olisi ollut poliisin teorian mukaan avioparin erimielisyydet ja omaisuuskiistat. Hagen olisi voinut menettää jopa satoja miljoonia Norjan kruunuja avioeron toteutuessa.

Tom Hagen pidätettiin 28. huhtikuuta epäiltynä vaimonsa murhasta. Kuulusteluissa Hagen kuvaili itseään ja vaimoaan mielenkiintoisena parina. Hänen mukaansa heillä on erilaiset persoonat, mutta suhde ei ollut konfliktintäytteinen.

Parin jo aikuiset lapset ovat kiistäneet perheongelmat.

Hagen on päästetty vapaalle jalalle, mutta poliisin tutkinta häntä kohtaan jatkuu. Mies on itse kiistänyt kaiken.

Kateissa jo yli vuoden

Anne-Elisabeth Hagen katosi kotoaan lokakuun viimeinen päivä vuonna 2018. Poliisin yksi tutkintalinja on edelleen se, että Anne-Elisabeth Hagen olisi siepattu ja edelleen elossa.

Katoamisen jälkeen Hagen vastaanotti kirjeen, jossa hänen vaimonsa sieppaaja vaati 9 miljoonan euron lunnaat.

Hagen on tarjoutunut maksamaan lunnaat, mutta poliisi epäilee miehen lavastaneen sieppauksen.

Lue myös:

    Uusimmat