Murhasiko norjalaismiljonääri vaimonsa? Sieppausmysteeri muuttui murhamysteeriksi – norjalaislehdeltä uutta tietoa tutkinnasta, jossa mukana on jopa FBI

FBI, New Scotland Yard ja Saksan liittovaltion rikosvirasto ovat auttaneet Norjan poliisia norjalaismiljonääri Tom Hageninkiinniotossa, kirjoittaa norjalaislehti Dagbladet.

Hagenin vaimo Anne-Elisabeth Hagen, 68, katosi kotoaan puolitoista vuotta sitten, lokakuussa 2018. Tapausta pidettiin ensin sieppauksena, mutta viime kesänä poliisi arvioi Hagenin vaimon joutuneen henkirikoksen uhriksi.

Norjalaispoliisin epäilykset alkoivat kohdistua yhä enemmän aviomieheen, mutta uuden käänteen saaneista tutkimuksista ei kerrottu julkisuuteen ennen kuin Hagen pidätettiin kotonaan Oslossa viime tiistaina 28. huhtikuuta. Häntä epäillään vaimonsa murhasta tai avunannosta siihen. Hagen kiistää kaikki häntä vastaan esitetyt syytteet.

Viranomaiset vaitonaisia

Norjalaislehti Dagbladet paljasti, että Norjan poliisi on saanut Hagenin vaimon tapauksen tutkinnassa apua muun muassa Yhdysvaltojen FBI:lta, Ison-Britannian Scotland Yardilta ja Saksan liittovaltion poliisilta. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Suomessa Ilta-Sanomat.

Lehti kertoo, että myös muita mahdollisia murhan avustajia on pyritty löytämään ulkomailta. Norjan poliisin mukaan muita pidätyksiä ei kuitenkaan toistaiseksi ole tehty.

Tutkintaa johtava poliisitarkastaja Tommy Brøske ei tällä hetkellä halua paljastaa tapauksesta muuta kuin sen, että Tom Hagenia syytetään murhasta tai avunannosta murhaan ja että murha oli suunniteltu.

Vaikka norjalaispoliisi myöntää, että tapaukseen liittyy suuri julkisuus Hagenin henkilöllisyyden vuoksi, viranomaiset ovat siitä huolimatta vaitonaisia tapauksesta, koska tutkinta on edelleen kesken.

Lue myös:

    Uusimmat