"Vaimoni on sankari" – miehen koskettava kuvaus puolisonsa työstä leviää Facebookissa

Alabamalaismies nappasi kuvan vaimostaan ja pojastaan päiväunilla, ja jakoi kuvan Facebookissa koskettavan tekstin kera. Päivitys lähti kiertämään vauhdilla sosiaalisessa mediassa.

Yhdysvaltojen Alabamassa asuva Bobby Wesson jakoi Facebook-tilillään kuvan sairaanhoitajavaimostaan päiväunilla.

Kuvaan liitetyn koskettavan tekstin myötä päivitys on kerännyt muutamassa päivässä 700 000 tykkäystä, yli 40 000 kommenttia ja sitä on jaettu lähes 170 000 kertaa.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Vapaasti suomentaen Bobby kirjoittaa:

"Tässä on vaimoni päiväunilla. Tunnin sisällä hän herää, pukee sairaanhoitajan vaatteet päälleen ja valmistautuu töihin lähtöön.

Kaikki työssään tarvitsemansa välineet ja tavarat hän kerää tarkasti. Hiukset ja meikin hän laittaa nopeasti. Hän valittaa näyttävänsä kamalalta, mistä kerron olevani eri mieltä ja ojennan hänelle kupin kahvia.

Hän istuu sohvalla jalat ristittynä ja yrittää hörppiä kahviaan samalla, kun leikkii taaperomme kanssa, joka kiipeilee hänen päällään. 

Välillä hän tuijottaa tyhjyyteen puhuessamme – hän hiljaisesti karaisee itseään tulevaa työvuoroa varten. Hän luulee, etten huomaa sitä.

Hän antaa suukon lapselle ja minulle, ja lähtee pitämään huolta ihmisistä, joilla on elämänsä kamalin päivä. Autonromuja, ampumahaavoja, räjähdyksiä, palovammoja ja murtumia – ammattimiehiä, köyhiä, pastoreita, addikteja ja prostituoituja – äitejä, isiä, poikia, tyttäriä ja perheitä – sillä ei ole mitään väliä, kuka olet tai mitä sinulle on tapahtunut.

Hän pitää sinusta huolen.

Hän tulee kotiin 14 tuntia myöhemmin ja ottaa särkevistä jaloistaan pois kengät, joilla hän on kävellyt veressä, sappinesteessä, kyynelissä ja tulessa, ja jättää ne ulos.

Joskus hän ei halua puhua siitä. Joskus hän ei malta odottaa siitä kertomista. Joskus hän nauraa niin kauan, kunnes alkaa itkeä ja joskus hän vain itkee – mutta näistä tunteista huolimatta hän on ajoissa valmiina lähtemään seuraavaan työvuoroon.

Vaimoni on sairaanhoitaja. Vaimoni on sankari." 

Lue myös:

    Uusimmat