Mainos

Vaimo etsii miehensä auttajaa: ”Teiden ritari” pelasti motoristimieheni hengen

Toukokuisena päivänä Anne Talvensaaren mies joutui onnettomuuteen moottoripyörällään. Hän ajoi Tuusulan moottoritietä etelään päin ohituskaistalla, kun edellä ajanut auto jarrutti äkkinäisesti.

Tällöin mies jarrutti reaktionomaisesti moottoripyörällään, jolloin menetti sen hallinnan ja liukui kyljellään viereiselle kaistalle. Moottoripyörä jatkoi matkaansa viidenkymmenen metrin matkan, josta osan mies liukui pyörän perässä.

Onnettomuus tapahtui Tuusulan moottoritiellä parisataa metriä ennen Kehä 3:n liittymää. Liikennettä olisi siis voinut tulla lähes joka suunnasta – mutta onneksi liukuva moottoripyörä ei osunut mihinkään. Eikä kukaan ajanut yli.

– Sain aamusta soiton kännykkääni. Mies tokaisi: Mä kaaduin. Prätkällä, Anne sanoo ja kertoo sydämensä pompanneen kurkkuun.

Onneksi takana ajanut auto pysähtyi kaatuneen motoristin taakse ja auttoi miehen pystyyn. Hän parkkeerasi autonsa niin, ettei kukaan takana tulevista vahingossa ajanut miehen päälle.

Kakku palkinnoksi auttajalle

Kaatuneelta mieheltä tuli kädestä verta, joten auttaja kaivoi takakontistaan rättejä. Kun mies vakuutti olevansa kunnossa, auttaja poistui paikalta.

– Nyt haluaisin löytää tämän teiden ritarin. Tahtoisin kiittää tätä tuntematonta ihmistä, koska minulle tärkein ihminen on hengissä. Jos hän joskus löytyy, lupaan leipoa hänelle kakun, Anne sanoo.

Miehen kertoman mukaan auttaja oli mies, jolla oli hänen muistinsa mukaan valkoinen Ford Kuga. Onnettomuus tapahtui 19.5.

Annen mies selvisi hurjalta kuulostavasta onnettomuudesta melko pienin vammoin. Vaimon mukaan kunnolliset varusteet ja auttaja pelastivat miehen hengen. Hän kertoo miehensä olevan melko tuore motoristi, joka muutama vuosi sitten varusteiden hintoja katsellessa haukkoi henkeään.

– Halpa henkivakuutus, minä sanoin, ja se tuli todistetuksi.

Moottoripyörä sai vaurioita, mutta sekin saadaan korjattua. Mies odottaa jo pyöräänsä takaisin korjaajalta, jotta pääsee jatkamaan ajoharrastustaan. 

Aiheesta on kertonut aiemmin Keski-Uusimaa

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.