Vahvistus: Kanadan GP ajetaan ensi kesänä

Formula ykkösten Kanadan GP ajetaan myös ensi kesäkuussa, sillä kisajärjestäjät pääsivät yhteisymmärrykseen F1-sarjan kaupallisten oikeuksien haltijan kanssa.

Montrealin kisa oli yksi kolmesta osakilpailuista, jotka oli merkitty ehdollisina ensi kauden 21 kilpailun kalenteriin. F1-pomo Bernie Ecclestone on vaatinut parannustöitä Montrealin radalla ja erityisesti sen kapealle varikkoalueelle.

Montrealin pormestari Denis Coderre ilmoitti tiistaina Twitterissä, että osapuolet ovat päässeet sopimukseen ja Kanadan kisa ajetaan 2017. Kanadan GP:n promoottori Octane Racing Group tiedotti, 9.-11. kesäkuuta käytävän kisaviikonlopun liput tulevat myyntiin torstaina.

Ensi kesän kisa juhlistaa formula ykkösten 50-vuotista historiaa Kanadassa. Radalla nähdään myös yli 10 vuoden tauon jälkeen kanadalainen kuljettaja, kun 18-vuotias Lance Stroll ajaa ensi kaudella Williamsilla Valtteri Bottaksen aisaparina.

Motorsport.comin mukaan Coderre kertoi, että radan parannustyöt on sovittu lykättäväksi vuoteen 2019, sillä rahoituksen hyväksyminen vaatii julkisen äänestyksen.

Kanadan GP:n ohella ensi kauden kalenterissa ehdollisina olivat Brasilian ja Saksan GP:t. 

Lue myös:

    Uusimmat