Vahvistus: Jälleen yksi F1-tallipaikka täytetty ensi kaudeksi

Ensimmäistä kauttaan F1-sarjassa ajava venäläiskuljettaja Nikita Mazepin ajaa Haas-tallin väreissä myös tulevalla kaudella, kertoo tallipäällikkö Günther Steiner.

Haas uusi tähän kauteen molemmat kuljettajansa, kun Mazepin ja Mick Schumacher nostettiin F2-luokasta amerikkalaistiimin rattiin.

Näistä Mazepin on isänsä omistaman pääsponsorin Uralkalin kautta tärkeä palanen tiimille myös taloudellisesti, joten jatko oli tätä kautta varsin todennäköinen, vaikka F1-ura on alkanut varsin kehnolla vauhdilla ja useilla törppöilyillä.

– Kaikki on allekirjoitettu, Steiner kommentoi Motorsport-Total-sivuston mukaan.

Haasin moottorivalmistaja Ferrarin suojattina tiimiin tulleen Mick Schumacherin jatkoa ei sen sijaan ole vielä sinetöity. Steiner pyrkii toki hoitamaan tämänkin nopeasti kuntoon.

– Vielä on muutamia asioita, jotka täytyy ratkaista, koska kyse on kolmen välisestä sopimuksesta Ferrarin ollessa yksi niistä. Muutama kirjain täytyy vielä piirtää, niin sitten olemme valmiita, Steiner lupasi.

Schumacherin kanssa on Steinerin mukaan kuitenkin päästy jo suulliseen sopimukseen. Kyse on lähinnä neuvotteluista Ferrarin kanssa.

F1-sarjassa ei ole montakaan paikkaa auki tulevalle kaudelle. Häntäpäässä Alfa Romeo ja Williams eivät ole vielä nimenneet kauden 2022 kuljettajiaan. Red Bull -leirissä Max Verstappenin tallikaveri sekä kakkostiimi AlphaTaurin paikat on vielä vahvistamatta. Näiden lisäksi vain Mercedeksellä on yksi paikka avoinna.

Lue myös:

    Uusimmat