Vaelluksesta syntyi sotku: Kansanedustaja Wille Rydman kertoi piipahtaneensa ilkikurisuuttaan Ruotsissa, rajavartiolaitos tutkii – "Norjan ja Ruotsin välinen raja ei taida kuulua toimintapiiriin"

Kansanedustaja kertoi Facebookissa ylittäneensä Ruotsin rajan, alkoi viranomaistutkinta – Wille Rydman kertoo nyt omin sanoin, mistä on kyse 5:30
Wille Rydman kertoo vaelluksen aiheuttamasta kohusta MTV Uutiset Liven suorassa puhelinhaastattelussa.

Rajavartiosto kertoo tutkivansa kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydmanin luvatonta rajanylitystä Ruotsin puolelle. Rydmanin mukaan Rajavartiolaitos ei ole informoinut häntä tutkinnasta.

Rydman kertoo myös Facebookissa tutkinnan oleva sikäli erikoinen, että hän ylitti Ruotsin-rajan Norjan puolelta. 

Rydman teki sunnuntaina humoristisen Facebook-päivityksen, jossa hän kertoi vierailleensa vaellusreissullaan maastossa "ilkikurisuuttaan" Ruotsin puolella. Päivityksen sisällön levittyä laajemmin julkisuudessa Rajavartiolaitos ilmoitti tänään aloittavansa tutkinnan luvattomasta rajanylityksestä. 

– Koska Suomen ja Ruotsin välille on koronavirusepidemian johdosta palautettu sisärajavalvonta, rajan ylittäminen on sallittua vain virallisilla rajanylityspaikoilla ja edellyttää viranomaisen lupaa, Rajavartiolaitos perustelee tutkintaa.

Rydman on kommentoinut tänään tutkintaa Facebookissa. 

– Rajavartiolaitos ei ole informoinut minua tällaisesta tutkinnasta. Mutta koska Rajavartiolaitos kuitenkin informoi aiheesta mediaa, niin informoitakoon aiheesta niin ikään näin sosiaalisen median välityksellä.

Rydman kirjoittaa myös, että hän ylitti Ruotsin-rajan Norjan, eikä suinkaan Suomen puolelta. 

– EN ole ylittänyt Suomen ja Ruotsin välistä rajaa mistään kohtaa. Ruotsin ja NORJAN välisen rajan kylläkin. Norjaan olen ajanut Kilpisjärven rajanylityspisteestä 16.7. Vaelluksen olen aloittanut Norjan puolelta Signaldalenista ja koukannut erämaassa Ruotsin kautta. Olen palannut Suomeen Norjan puolelta Karigasniemen kautta 19.7, kansanedustaja kirjoittaa. 

– Norjan ja Ruotsin välinen raja ei taida kuulua Suomen Rajavartiolaitoksen toimintapiiriin ylipäätäänkään. Puhumattakaan nyt sitten tällaisen liikkumisvapauteen liittyvän oikeudellisen tulkinnan pätevyydestä ylipäätäänkään.

Lue myös:

    Uusimmat