"Minkälaiset kesähessut siellä ovat tehtäväänsä suorittamassa?" – Wille Rydman kritisoi Lapin rajavartioston toimintaa MTV:lle

5:30
Wille Rydman kertoo vaelluksen aiheuttamasta kohusta MTV Uutiset Liven suorassa puhelinhaastattelussa.

Lapin rajavartiosto ei ole ollut yhteydessä Rydmaniin rajanylityksen tutkintaan liittyen. 

Kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman kertoo MTV Uutiset Liven haastattelussa, ettei rajavartiolaitos ole kertonut hänelle mitään käynnissä olevasta tutkinnasta. Samalla hän korjaa rajavartiolaitoksen tiedotetta:

– Minä en kyllä ole ylittänyt Suomen ja Ruotsin välistä rajaa, hän oikaisee puhelinhaastattelussa.

Rydman julkaisi Facebook-päivityksen, jossa kirjoitti käyneensä ”ilkikurisuuttaan Ruotsin puolella matkustusrajoituksista huolimatta”.

Hän kertoo haastattelussa olleensa vaeltamassa Norjassa, mutta vaellusreitti poikkesi Ruotsin puolelle. Rajanylitys tapahtui Rydmanin mukaan torstain ja perjantain tienoilla. 

– Se on erämaaluontoa, missä polut kulkevat valtakunnan rajojen ylitse. Yhtä lailla siellä retkeilijät ylittävät rajoja kuin poroelinkeinoa harjoittavat, hän kertoo.

"Ruotsin ja Norjan rajan valvonta ei Suomen rajavartiostolle kuuluu"

Rydman ei osannut odottaa tällaista kohua. Hänen mielestään tuntuu kummalliselta, että Facebook-päivityksen perusteella tehdään tulkinta rajarikkomuksesta.

Erityisen erikoista Rydmanin mukaan on se, että Suomen rajavartiolaitos tiedottaa epäillystä rajarikkomuksesta, vaikka kyse on Ruotsin ja Norjan välisestä rajasta.

– En tiedä, minkälaiset kesähessut siellä Lapin rajavartiostossa ovat tehtäväänsä suorittamassa. Minun käsitykseni mukaan Ruotsin ja Norjan välisen rajan valvonta ei heidän toimenkuvaansa kyllä kuulu, Rydman summaa.

Ei aio jäädä karanteeniin

Rydman kertoi jo aiemmin Facebook-päivityksessään, ettei aio jäädä karanteniin. Tätä hän perustelee sillä, ettei törmännyt vaelluksella yhteenkään ruotsalaiseen. 

Hänen mukaansa matkustusrajoitukset ovat kuitenkin tarpeellisia ja on hyvä, että Ruotsin matkailua vältetään. Rydman kuitenkin kannustaa käyttämään "tervettä järkeä" karanteenien suhteen.

– Oma tartuntariski ei varmastikaan kasva siitä, että erämaassa käy Ruotsin puolella etenkin, kun siellä ei ole ollut vastassa ainuttakaan ruotsalaista, hän sanoo.

– Suurempi tartuntariski on käydä suomalaisessa supermarketissa ostoksilla, Rydman lopettaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja