Vadelma-herukkapannari on helppo jälkiruoka, johon voi hyödyntää kesän satoa ja halutessaan sen voi kruunata kermavaahdolla. Muitakin marjoja voi kokeilla, esim. mustikka sopii vallan mainiosti! Mikä sen mukavampaa kuin elokuinen uimaretki - ja sen päälle pannarihetki!
Vadelma-herukkapannari
- uunipellillinen
- 5 dl maitoa
- 2½ dl maitorahkaa
- 3 munaa
- 4 dl k arkeita tai erikoisvehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 rkl sokeria
- ½ tl suolaa
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl vaniljasokeria
- Päälle:
- 4 dl punaherukoita tai mustikoita
- 3 dl vadelmia
- sokeria tai hunajaa
Sekoita kaikki pannukakkutaikinan ainekset keskenään.Vuoraa leivinpaperilla iso reunallinen uunipelti ja voitele se rasvalla. Kaada siihen taikina ja ripottele päälle marjat. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 25-30 min kauniin väriseksi. Ripottele kypsälle marjapannarille sokeria tai valuta päälle hunajaa.
Tarjoile sellaisenaan tai sokerin / hunajan ja kermavaahdon kera.
VINKKI: Kokeile pannaria myös muilla marjoilla tai vadelmilla + ohuilla persikkaviipaleilla.
Resepti: Arja Savela