Vaatehuone ojennukseen: Katso yllättävät keinot!

Vaatehuone on yleensä se paikka, jonne kerääntyy vuosien varrella se kaikki ylimääräinen roina. Kesä on oivallista aikaa pienten siivousoperaatioiden tekoon, joten katso inspiroivat vinkit, joilla saat vaatekomeroon lisätilaa.

Vaatekomerossa voi myös pyöriä kaikenlaisia tavaroita, joita et ole ehkä huomannut hyödyntää muualla kodissa. Oletko esimerkiksi koskaan keksinyt säilöä lahjapapereita housuhenkarin avulla?

1.Huopapalat vaatepidikkeinä

Liimaa huonekalujen suojaksi tarkoitetut huopapalat henkariin, ja saat liukkaatkin vaatteet pysymään paremmin paikoillaan!

2. Vyöhenkari keittiössä

Voit ripustaa keittiöpyyhkeet roikkumaan kätevästi vöiden säilöntään tarkoitetussa henkarissa.

3. Solmioteline postipidikkeenä

Laita teline työpöytäsi päälle, ja voit järjestellä tärkeät laskut ja muut postit erilaisiin "lokeroihin".

4. Housuhenkari alusvaatteiden kuivattajana

Ripusta esimerkiksi rintaliivit ja muut kuivausrumpuun sopimattomat alusvaatteet housuhenkarin pidikkeisiin, ja saat kätevän kuivaustelineen alusvaatteillesi.

5. Housuhenkari lahjapaperien järjestäjänä

Voit pitää erilaiset lahjapaperit kätevästi erillään ripustamalla jokaisen paperiarkin eri henkariin. Näin vältät myös paperien rypistymisen ja vaatehuoneesi näyttää kauniimmalta!

6. Viinilaatikko kenkäpidikkeenä

Jos olet ostanut pahvilaatikon, jossa on erilliset tilat useammallekin viinipullolle, voit jatkokäyttää sen kenkäpidikkeenä. Voit päällystää laatikon vaikkapa kauniilla lahjapaperilla, jolloin saat siitä sisustukseen sopivamman.

7. Pyykkipojat vaateripustimina

Saat pienimmätkin lastenvaatteet ripustettua henkariin, kun napsautat ne kiinni pyykkipojalla! Näin myös pienten vaatteet pysyvät paremmassa järjestyksessä. Säästät myös rahaa kun sinun ei tarvitse hankkia lapsille omia henkareita. Samalla kaavalla ripustat myös hihattomat topit tai vaikkapa esiliinat henkarille!

8. Pesupussi kadonneiden sukkien yhdistäjänä

Heitä pesukoneesta löytynyt pariton sukka pesupussiin, jossa se voi odottaa kadonnutta ystäväänsä.

9. Suihkuverhon renkaat huivipidikkeinä

Pujota kauneimmat huivisi suihkuverhon renkaisiin ja ne koristamaan kotisi seiniä.

10. Limupullo saappaiden oikaisijana

Aseta puolentoista litran limupullo pitkävartisten saappaiden sisään, ja estät niitä kurtistumasta ja painumasta kasaan. Bonuksena saat lisätilaa lattialle – kenties uusille kengille?

11. Lasten jakkara kenkien järjestäjänä

Voit asettaa jakkaroita vaikkapa vaatekaappiin päällekkäin, jolloin saat hyvää tilaa kenkäpareillesi.

12. Pesupussi lisätilana

Pienten vaatteiden pesupussi on loistava paikka säilyttää esimerkiksi uima-asuja, urheilurintaliivejä ja muita pieniä asusteita, jotka muuten häviäisivät. Pujota pesupussi henkariin ja ripusta tangolle.

13. Peili koristamaan kattausta

Jos omistat pitkulaisen peilin, aseta se koreilemaan kattauksen keskelle. Jos laitat pöydän päälle vielä muutamia kynttilöitä, kaunis ja yksinkertainen koriste on valmis!

14. Kumilenkit henkarin stopperina

Pujota kumilenkit henkarin molempiin päihin, ja vältyt lempivaatteidesi liukumiselta henkarilta maahan.

15. Kenkäpussi taiteilijan apuna

Jos sinulla on muutaman kenkäparin säilytykseen tarkoitettu pussukka, saat siitä oivan esiliinan pienelle – ja miksei isommallekin – taiteilijalle. Ompele vain nauhat kenkäpussin molempiin päihin, ja saat pussin kietaistua vyötärölle!

16. WC:n ripustuskoukut käsilaukkupidikkeenä

Hyvästele vaatekaapin perällä oleva sotku, ja ripusta kiinnityskoukkuja vaatekaapissa roikkuvaan tankoon, ja saat kätevän ripustustelineen käsilaukuillesi.

17. Teepussi komeron raikastajana

Valitse esimerkiksi laventelin, mintun tai vaniljan tuoksuinen teepussi ja laita se vetolaatikkoon tai vaatekomeroon. Näin toimimalla saat kitkettyä tunkkaiset hajut kokonaan!

18. Vetoketjullinen kassi pipojen säilöjänä

Jos sinulla on läpinäkyvä vetoketjullinen kassi, se on loistava paikka esimerkiksi talvivaatteiden säilytykseen. Kun pipoajankohta alkaa lähestyä, löydät vaatteet helposti komerostasi läpinäkyvän materiaalin ansiosta.

19. Etikka villapaidan pöyhijänä

Saat villaisiin paitoihin lisää kuohkeutta, kun lisäät muutaman korkillisen etikkaa vaatteiden huuhteluveteen.

20. Rautahenkari sähköisyyden poistajana

Jos vaatteesi tapaavat mennä ryppyyn tai ovat muutoin sähköisiä, sivele niitä rautaisella henkarilla. Henkari poistaa sähköisyyttä vaatteista kummasti.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja