Mainos

Väärennösjutun syytetty: Taulut arvioitiin aidoiksi Ranskassa

Laajassa taideväärennösjutussa syytteessä oleva salolaismies sanoo edelleen epäilevänsä sitä, että hänen ulkomaiselle ostajalle myymänsä taulut olisivat väärennöksiä.

Muun muassa törkeästä petoksesta syytettyä salolaista kuvataiteen lehtoria kuultiin tänään Turussa, kun Varsinais-Suomen käräjäoikeus jatkoi viime viikolla alkanutta oikeusjutun käsittelyä. Syytteen mukaan salolainen ja toinen mies myivät kolme väärennettyä taulua 150 000 eurolla vuonna 2009 brittinaiselle, jonka salolaismies tunsi.

Valtion taidemuseo Ateneum on lausunnossaan katsonut, että taulut ovat väärennöksiä. Salolaismies sanoi oikeudessa, ettei usko Ateneumin arvioon. Mies kertoi, että ennen taulujen myymistä hän oli käyttänyt niitä kahdessa pariisilaisessa taidegalleriassa, joissa ne oli arvioitu aidoiksi.

Syytteen mukaan salolaismies sai taulut kahdelta mieheltä, jotka ovat olleet mukana järjestäytyneessä rikollisryhmässä. Salolaismies itse vakuutti oikeudessa, ettei hän ole koskaan ollut kiinnostunut rikollisjärjestöistä.

Juttukokonaisuuden käsittely jatkuu 20. maaliskuuta saakka.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.