"Väärät ihmiset syytettyjen penkillä Vilja Eerika -tapauksessa"

Lastensuojelutyötä tekevien ammattijärjestön mielestä Vilja Eerikan tapauksessa syytettyiksi ovat nyt joutuneet väärät ihmiset.

Nyt syytetään konkreettista lastensuojelutyötä tekeviä, joilla ei kuitenkaan ole mitään mahdollisuuksia vaikuttaa siihen miten hyvin he voivat työnsä tehdä, sanoo Talentian erityisasiantuntija Alpo Heikkinen.

Heikkisen mukaan lastensuojelutyötä tehneet ihmiset ovat jo vuosien ajan raportoineet esimiehilleen ja kaupungin talousjohdolle siitä, että työtä tehdään aivan liian pienillä resursseilla.

- Tästä suuresta asiakasmäärästä, jopa 60-70 lasta yhdellä työntekijällä, johtuen ei kyetä tekemään niin hyvää työtä kuin haluttaisiin. Tästä on puhuttu alalla jo 10 vuoden ajan.

Nyt nostetut syytteet koetaan työntekijöiden keskuudessa osin epäoikeudenmukaisina.

- Tuntuu väärältä, että yksittäiset työntekijät joutuvat vastaamaan siitä, että tiukkoja taloudellisia raameja on annettu, vaikka on selkeästi sanottu, että työtä ei niillä ehdoilla kykene kunnolla tekemään.

Heikkinen on sitä mieltä, että syytettyinä ovat nyt väärät ihmiset.

- Kaupunkien toimialajohto ja keskijohto ikäänkuin vapautuu, vaikka he antavat puitteet sille, miten työtä tehdään. Vastuuperustetta ei jaeta tasapuolisesti.

Lastensuojelutyön ammattilainen uskoo - ja toivoo - että Vilja Eerikan tapauksen jälkeen asioiden on pakko muuttua.

- Nyt, kun valtakunnallinen selvityskin osoittaa, että lastensuojelussa on liian vähän työntekijöitä koko maassa, asioiden on pakko muuttua. Onhan tehty uusi lakikin, joka takaa tietyn ajan käytettäväksi lapsea kohden. Olisi outoa, että säädettäisiin lakeja, joita ei noudateta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja