Mainos

Väärän vauvan saanut äiti: Hoitoalalla liian tiukka työtahti

Väärän vauvan Keski-Suomen Keskussairaalasta kotiin saanut Mari Penttinen halusi tuoda asian esille päättäjien herättämiseksi.

– Päättäjät saa miettiä ihan oikeasti, kun tekevät budjettia ja leikkauksia, että mistä vedetään pois, Penttinen jyrähtää Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crew -ohjelmassa.

Itsekin hoitoalalla työskentelevä Penttinen sanoo työntekijöiden olevan liian tiukoilla ja tällaisiakin vahinkoja voi syntyä.

– Henkilökunta tekee niukalla väkimäärällä töitä. Työntekijät on tosi väsyneitä. Väsyneenä sattuu vahinkoja enemmän, kuin silloin kun pystyy tekemään täysin voimissaan töitä.

Penttinen huomasi yli vuorokauden vauvan hoitamisen jälkeen vauvan olevan väärä. Penttinen ihmetteli miksi vauvan hiusten väri oli niin erilainen kuin synnytyksessä ja miksei vauvassa ole yhtään vanhempien piirteitä.

– Kätilöt sanoivat, että synnytyksen jälkeen kasvon piirteet ja hiusten värikin voivat muuttua, Mari Penttinen kertoo.

– Vähän asiaa vähäteltiin ja naureskeltiin mulle, kun ihmettelin miten hiusten värikin voi yössä niin paljon muuttua, Penttinen jatkaa.

Penttinen kertoo, että Keski-Suomen Keskussairaala on ottanut täyden vastuun asiasta ja pahoitellut asiaa.

– Järkytys on edelleen ihan hirveä. Helpotus siinä mielessä, että oikeat vauvat kuitenkin näinkin nopeasti löytyivät. Ylilääkärien kanssa varmasti keskustellaan tästä asiasta ja katsotaan mitä tuleman pitää, onnellinen äiti sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.