Väärä hälytys aiheutti Espoossa laajat etsinnät: Mukana merivartiosto, poliisi ja pelastuslaitos

Espoon Pentalan saaren lähistöllä etsittiin illalla usean yksikön voimin veneilijää ja tämän veneen alle jäänyttä ihmistä, kerrotaan Suomenlahden merivartiostosta.

Tapaus paljastui kuitenkin vääräksi hälytykseksi, Ilta-Sanomat kertoi hieman ennen iltakymmentä, noin kaksi tuntia hälytyksen jälkeen.

Etsinnät alkoivat, kun merivartioston saamien ensitietojen mukaan hälytyksen tehnyt näki ihmisen jääneen veneilijän alle. Ensitietojen mukaan veneilijä oli nostanut uimarin kyytiinsä ja lähtenyt kohti rantaa. IS:n mukaan etsintöjen aikana poliisi jututti ilmoituksen tehnyttä henkilöä ja toista silminnäkijää ja etsinnät päätettiin.

Toisen silminnäkijän mukaan veneen perässä olikin tullut vesihiihtäjä, joka kaatui. Venekunta oli poiminut hiihtäjän mukaansa ja jatkanut matkaa. Merivartioston kenttäjohtaja Tomi Waltari kommentoi IS:lle, että silminnäkijä oli kertomuksessaan hyvin johdonmukainen ja varma. Waltarin mukaan tämän perusteella voitiin tehdä johtopäätös, että onnettomuutta ei tapahtunut.

Waltari kertoi puoli yhdeksän aikaan illalla STT:lle, että paikalla oli useita yksiköitä poliisista, merivartiostosta ja pelastuslaitokselta. Veneilijää etsittiin IS:n ja Helsingin Sanomien mukaan helikoptereilla ja veneillä.

Tapahtuma sattui Pentalan eteläpuolisella vesialueella, Stora Herrö -nimisen saaren lähistöllä.

Lue myös:

    Uusimmat