Mainos

Vaaliväittely käy kuumana Ranskassa – Macron syyttää Le Penin ajavan maata sisällissotaan

Ranskan äärioikeiston presidenttiehdokas Marine Le Pen syyttää kilpakumppaninsa Emmanuel Macronin olevan liian pehmeä turvallisuuskysymyksissä. Hän syytti tätä myös suopeudesta islamilaista fundamentalismia kohtaan.

Macron puolustautui toteamalla terrorismin olevan keskeinen kohteensa, jos hänet valitaan vaaleissa sunnuntaina. Hän kuvaili, ettei tekisi kompromisseja terrorismia kohtaan ja johtaisi sotaa sitä vastaan.

Macron vastaavasti syytti Le Peniä yksinkertaistamisesta ja väitti tämän myyvän toimimattomia ihmeratkaisuja vaatiessaan Ranskan rajojen sulkemista. Hän syytti tätä myös valehtelusta, kun Le Pen väitti Macronilla olevan linkkejä kyseenalaisiin muslimiradikaaleihin. Hän jopa syytti, että Le Penin keinojen lopputuloksena voisi olla sisällissota.

Viimeisien mielipidemittausten mukaan keskustalainen Macron olisi voittamassa vaalit, mutta äärioikeiston ehdokas Le Pen on ottanut kilpakumppaniaan kiinni. Mittausten mukaan Macron olisi saamassa 59 prosenttia äänistä ja Le Pen 41 prosenttia.

2:11

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.