Mainos

Vaalitentissä yllätys: Krim-pakotteiden purkamista vilauteltiin

16:44

Presidenttivaalien ehdokkaat kohtasivat ensimmäisessä tv-tentissä. Tentin suurin yllätys oli, että osa ehdokkaista voisi olla valmis purkamaan Venäjän pakotteita, sanoo asiantuntija.

Vaalikeskustelua on tänä vuonna moitittu tylsäksi, kun monet ehdokkaat ovat niin samoilla linjoilla ulko- ja turvallisuuspolitiikassa. Eilinen MTV:n vaalitentti onnistui tuomaan esiin myös eroja ehdokkaiden välillä.

– Poikkeavia ovat Paavo Väyrynen ja Laura Huhtasaari, joilla on tällainen puoluettoomuuteenkin pyrkivä linja. Ja sitten toisaalta Nils Torvalds, joka ainoana puolustaa Nato-jäsenyyttä – muut ovat siinä välillä, pohtii MTV:n vaaliasiantuntija Kimmo Grönlund.

Grönlund piti "suomettumiskorttia" tentin suurimpana yllätyksenä.

– Kun kysyttiin siitä, pitäisikö Krimiin liittyvät pakotteet purkaa, saatiin eroja. Sekä Väyrynen että Huhtasaari olivat purkamisen kannalla.

Istuva presidentti Sauli Niinistö taas pelasi varman päälle ja hänen Nato-kantansa on yhä epäselvä, Grönlund arvioi. 

– Istuva presidentti ei vielä uskalla tai halua kertoa omaa kantaansa – hän asettautuu vaalikoneessa keskelle – ei puolesta eikä vastaan ja se näkyy keskustelussa ehkä tiettynä varmisteluna, että kerätään molempien leirien äänet.

Asiantuntija epäilee, että ulko- ja turvallisuuspoliittinen keskustelu ei ole Suomessa täysin avointa.

– Meillä on edelleen tämä ajatus, että ei varsinkaan tuota itänaapuria ärsytetä ja sen vuoksi tästä asiasta ei puhuta kovin avoimesti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja