Mainos

Vaalitaisto kiihtyy Ranskassa – Le Penille raivokas buuauskuoro Reimsissä

Ranskassa sitoutumaton Emmanuel Macron on venyttänyt gallup-etumatkaansa jo yli 20 prosenttiyksikköön äärioikeiston Marine Le Peniä vastaan. Vaalitaisto on kuitenkin käynyt rumaksi. Ehdokkaat ovat nimitelleet toisiaan ja vaalitilaisuuksissa on buuattu ja raivottu.

Ranskan Kansallisen Rintaman keulakuva Marine le Pen sai tänään tuntea, kuinka Ranskassa tunteet käyvät kuumana juuri ennen viikonlopun äänestystä. Le Penille ja hänen puoluejohdolleen buuattiin raivokkaasti Reimsin katedraalin edustalla. Champagne FM:n julkaisemalla videolla näkyy, kuinka Le Penin päälle myös ilmeisesti heitetään jotakin. 

–Anna rahat takaisin Marine, väkijoukko huusi.

– F niinkuin fasisti, N niinkuin natsi, huudettiin puolestaan Front Nationalin varapuheenjohtajalle Florian Philippotille.

Kaiken vaalikaaoksen keskellä sitoutumaton ehdokas Emmanuel Macron on selvässä gallupjohdossa, mutta vaaleja seurataan silti eri puolilla Eurooppaa hermostuneesti.

Tuoreimpien mielipidemittausten mukaan Macron johtaa Le Peniä yli 20 prosenttiyksiköllä. Perjantaina julkaistun Harris-mittauksen mukaan Macronia äänestäisi 62 prosenttia ja Le Peniä 38 prosenttia. Ero on kasvanut kahden päivän aikana kahdella prosenttiyksiköllä.

Toisen mielipidemittarin Ifopin mukaan Macronia puolestaan äänestäisi 63 prosenttia ja Le Peniä 37 prosenttia.

Presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella Macron sai äänistä 24 prosenttia ja Le Pen 21,3 prosenttia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.