Vaaditaan kunnollisia hedelmiä ja vihanneksia

Nahistuneet tomaatit, kulahtaneet salaatit ja vihertävät perunat eivät kuulu kaupan hedelmä- ja vihannesosastolle, mutta toisinaan kuluttajat niitä sieltä kuitenkin löytävät. Tuotteiden tarpeeksi nopea kierto on helppo tapa pitää heviosaston tarjonta tuoreena ja houkuttelevana toteaa Mari Savo-Laukkarinen Kotimaisista Kasviksista. Heviosastoilla olisi syytä kiinnittää nykyistä enemmän huomiota tuotteiden kiertoon ja pakkauspäivämääriin. Heviosastojen kalusteet eivät yleensä ole niin kylmiä kuin tuotteet vaatisivat, mutta lämpötila ei aiheuta ongelmia, jos tuotteiden kierto pysyy nopeana, hän sanoo. Osastoilla on pääsääntöisesti 1-2 kylmäkalustetta, joiden lämpötila vaihtelee 7-13 Celsiusasteen välillä. Optimilämpötila esimerkiksi kaaleille, hedelmille ja juureksille olisi kuitenkin vain 2-5 Celsiusastetta. Kuluttajina meillä on mahdollisuus vaikuttaa laatuun vaatimalla kunnollisia hedelmiä ja vihanneksia. Huonosti tai hyvin hoidetusta heviosastosta kannattaa antaa palautetta kauppiaalle.

Lue myös:

    Uusimmat