Mainos

"V***n kovien jätkien klubi" häiriköi muita nuoria Oulussa – Minni teki rikosilmoituksen, kun hänen poikaansa lyötiin nyrkillä

Oulun Pateniemessä asuva Minni, 33, julkaisi sunnuntaina Puskaradio Oulu Facebook-ryhmässä huolestuneen kirjoituksen Rajakylässä häiriköivästä nuorisojengistä.

4:16
Myös Espoossa riehuu pelkoa kylvävä nuorisojengi. Katso video!

Ryhmästä käytetään nimitystä "V***n kovien jätkien klubi", ja se koostuu oululaisäidin tietojen mukaan useammasta vuonna 2003-2005 syntyneestä pojasta.

Minnillä on "jätkien" väkivaltaisesta käytöksestä omakohtaista kokemusta, sillä hänen 14-vuotias poikansa joutui yhden ryhmään kuuluvan pojan pahoinpitelemäksi kolme viikkoa sitten.

– Poikani oli törmännyt ryhmään ollessaan ystäviensä kanssa.Yksi jengiläisistä oli tullut kysymään pojaltani tämän nimeä. Poikani ei ollut vastannut mitään, joten toinen poika oli lyönyt häntä nyrkillä.

Välikohtausta ennen poikien välillä ei ollut äidin mukaa sananvaihtoa tai riitaa. Kotiin päästyään poika oli kertonut sattuneesta kohtaamisesta.

Minni ehdotti pojalleen rikosilmoituksen tekemistä poliisille, mutta poika jäi vielä miettimään asiaa.

Toinen kohtaaminen jengin kanssa

Poika kohtasi saman jengin uudestaan, kun hän oli ystävänsä kanssa menossa skeittaamaan.

Ryhmä oli katoksen alla pitämässä sadetta, kunnes huomasi Minnin pojan ja tämän ystävän.

Jälleen sama poika oli tullut Minnin pojan luo ja yrittänyt lyödä häntä, mutta poika oli ehtinyt väistää nyrkin.

– Poikani kertoi, että oli miettinyt, tappeleeko vai juokseeko pakoon siinä tilanteessa. Koska jengiläisiä oli ollut useampi ja minun poikani oli ystävänsä kanssa, he olivat päättäneet juosta pakoon, Minni kuvailee tilannetta.

Jengi oli lähtenyt juoksemaan poikien perään, mutta pojat olivat onnistuneet karistamaan joukon. Useat silminnäkijät ovat kertoneet Minnille nähneensä poikien pakojuoksun.

Kiusaaja otti yhteyttä sosiaalisessa mediassa

Minni kertoo, että tapauksesta tehtiin maanantaina rikosilmoitus. Hän on saanut paljon yhteydenottoja Facebookissa koskien häiriköivää poikaporukkaa.

Kahden ryhmään kuuluvan pojan äidit olivat häneen yhteydessä maanantai-iltana.

– Kävi ilmi, että ryhmässä on kaksi sellaista poikaa, jotka ovat pyrkineet lähtemään tilanteesta. Sitten on taas kaksi poikaa, jotka ovat taas näitä "tekijöitä".

Toinen äideistä oli ollut Minnin mukaan järkyttynyt, että hänen poikansa liikkuu kyseisessä ryhmässä.

– Pojat eivät ole kuulemma paljon kertoneet vanhemmilleen. Ryhmäpaine taitaa vielä vaikuttaa, Minni arvioi.

Tekijä pyysi vetämään rikosilmoituksen pois

Tilanne mutkistui entisestään, sillä toinen ryhmän "tekijöistä" oli ottanut yhteyttä Minnin poikaan sosiaalisessa mediassa. Hän oli luvannut jättää Minnin pojan rauhaan, jos rikosilmoitus vedettäisiin pois.

Minni sanoo, että rikosilmoitus kuitenkin jää, vaikka he ovatkin hieman huolissaan poikien kostavan väkivallalla.

Ryhmän toiminta on häirinnyt Minnin saaman palautteen mukaan niin monia lapsia, että he aikovat puhua asiasta avoimesti.

Vanhempi konstaapeli, koulupoliisi Jarkko Kähkönen Oulun poliisista ei halunnut kommentoida tapausta MTV Uutisille tässä vaiheessa, mutta sanoo poliisin olevan tietoinen asiasta. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja