Mainos

Uutta vaihtoehtoa uhkaa rahapula – Lex Soini osui omaan nilkkaan

Emopuolueen eduskuntaryhmästä erkaantuneet voivat saada apua Perussuomalaisten tukisäätiöltä.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä erkaantuneella Uusi vaihtoehto -ryhmällä voi olla edessään rahanpuutetta. Tilanne olisi toinen ilman Timo Soinin aikoinaan ajamaa muutosta puoluelakiin.

Sen mukaan uuteen eduskuntaryhmään siirtyvät eivät voi viedä mukanaan eduskuntapaikkojen perusteella määräytyviä puoluetukia. Niin sanottu Lex Soini hyväksyttiin toissa vuonna.

Perussuomalaisten nykyinen puheenjohtaja Jussi Halla-aho kiitteli Lex Soinia kesäkuun alussa, kun perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajoamista ennakoitiin.

Perussuomalaisille on myönnetty puoluetukea tälle vuodelle reilut 5,6 miljoonaa euroa.

Lisäksi eduskunnan kansliasta maksetaan jokaiselle ryhmälle 1 575 euroa kuukaudessa edustajaa kohti. Vaaleissa perustetuille ryhmille maksetaan lisäksi kuukausittain 3 150 euroa, jota ilman Uusi vaihtoehto jää, koska ryhmä on syntynyt kesken vaalikauden.

Apuun saattaa rientää Perussuomalaisten tukisäätiö

Perussuomalaisten tukisäätiö aikoo selvittää mahdollisuutta rahoittaa Uusi vaihtoehto -ryhmää, kertoo säätiön puheenjohtaja Raimo Vistbacka. Hän on SMP:n ja perussuomalaisten entinen pitkäaikainen kansanedustaja ja Soinin tukija.

Säätiö saattaisi antaa rahoitusta ainakin, jos ryhmästä muodostuisi uusi puolue. Vistbacka kertoi STT:lle, että silloin pitäisi selvittää, mikä on oikea toimintatapa. Tarvittaessa säätiön sääntöjä voidaan hänen mukaansa myös muuttaa.

Halla-aho sanoi tiistaina, että perussuomalaiset ei aio rahoittaa puoluetuellaan kilpailevan eduskuntaryhmän tai puolueen toimintaa. Perussuomalaiset on tällä hetkellä vuokralla tukisäätiön omistamassa huoneistossa.

Vistbackaa ei haittaisi se vaihtoehto, että Halla-ahon johtama perussuomalaiset muuttaisi muualle.

Huoneiston arvo on noin 1,5 miljoonaa euroa. Kauppalehden mukaan säätiöllä on siitä velkaa vajaat 0,9 miljoonaa euroa.

Juuri muuta omaisuutta säätiöllä ei olekaan. Omaisuuden realisointi tai muut toimet eivät kuitenkaan vielä ole ajankohtaisia.

– Katsotaan nyt, miten asiat etenevät. Tässä on ollut niin monenlaisia käänteitä, Vistbacka sanoi tiistaina. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.