Uutta tietoa Vantaan Keimolan väkivallanteosta: Naisen epäillään huumanneen uhrit ja yrittäneen murhata heidät

Poliisin mukaan uhrit ovat epäillyn naisen veli ja äiti.

Huomiota herättäneen poliisioperaation Vantaan Keimolassa aiheuttaneen väkivaltarikoksen tutkinta on edennyt. 

Poliisi sai huhtikuussa hälytyksen kerrostaloasuntoon ja löysi sieltä kolme aikuista vakavasti loukkaantuneina. Ilmoituksen hätäkeskukseen teki sivullinen.

Yksi loukkaantuneista oli alle viisikymppinen nainen, jonka epäillään kohdistaneen väkivaltaa kahteen muuhun ihmiseen. Uhrit ovat naisen äiti ja veli, sanoo tutkinnanjohtaja Jan Aarnisalo keskusrikospoliisista (KRP).

Poliisi on aiemmin kertonut, että epäilty ja uhrit kuuluivat samaan perheeseen. Väkivallantekoon ei ole epäilty liittyneen ulkopuolisia.

Uhrit olleet puolustuskyvyttömässä tilassa

Keskusrikospoliisi epäilee 48-vuotiaan naisen huumanneen uhrit lääkkeillä ja aloittaneen väkivallanteon heidän ollessa puolustuskyvyttömiä.

– Tekovälineenä on ollut teräase tai teräaseita sekä sitten on käytetty lääkeaineita. Uhrit ovat olleet puolustuskyvyttömässä tilassa, Aarnisalo sanoo STT:lle.

Naista epäillään kahden murhan yrityksen lisäksi kahdesta törkeästä maksuvälinepetoksesta, jotka ovat kohdistuneet samoihin uhreihin. Summat ovat kymmenissätuhansissa euroissa, Aarnisalo sanoo.

Poliisi ei ota vielä kantaa teon motiiviin.

– Se on monen sattuman summa, että on ajauduttu tällaiseen niin sanottuun viimeiseen ratkaisuun. Mutta nyt kaikki jäi henkiin ulkopuolisen henkilön ansiosta ja poliisin tultua paikalle, Aarnisalo sanoo.

Epäilty on myöntänyt tekotavan

Aarnisalo ei vielä kommentoi, onko nainen myöntänyt tai kiistänyt esitutkinnassa rikosnimikkeet.

– Hän on kertonut ja myöntänyt tekotavan.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus vangitsi murhan yrityksistä epäillyn naisen huhtikuussa pian väkivallanteon jälkeen. Hän on edelleen vangittuna.

Esitutkinta on loppuvaiheessa, ja sen on määrä siirtyä syyttäjälle lähiaikoina.

Lue myös:

    Uusimmat