Mainos

Uutta tietoa Haagan kaksoismurhaa yrittäneen miehen paosta: Poliisi epäilee, että puukottajalla oli rikoskumppani

2:37
Poliisi selvittää, mikä Haagan puukottajan veljen osuus tapahtumiin on.

Poliisilla on tiedossa myös kolmas henkilö, jota epäillään osallisuudesta Pohjois-Haagan puukotukseen. Aiemmin Helsingin käräjäoikeudessa määrättiin vangittavaksi miehen veli, jonka epäillään auttaneen teon suunnitellussa.

Helsingin poliisista kerrotaan, että poliisilla on ollut kiinni veljen lisäksi myös toinen henkilö, jonka epäillään auttaneen puukottajaa pakenemisessa. Häntä poliisi ei kuitenkaan vaatinut vangittavaksi, vaan hänet päästettiin takaisin vapaalle jalalle. Häntä on kuultu tapahtuneesta, ja poliisi epäilee häntä yhä rikoksesta, mutta viranomaisilla ei ole tarvetta pitää häntä kiinni.

Poliisilla ei tällä hetkellä ole tiedossa muita mahdollisia epäiltyjä, eikä se ole aikeissa vangita muita henkilöitä.

Puukotuksen pääepäilty vuonna 1985 syntynyt Abduljabbar Al-Hmedavi vangittiin poissaolevana 5. maaliskuuta Helsingin käräjäoikeudessa.

Epäillään jo kaksoismurhan yrityksestä

Miehen uskotaan puukottaneen viime viikon sunnuntaina entistä puolisoaan ja tämän ystävää sekä vahingoittaneen lapsiaan. Tapausta tutkitaan kahtena murhan yrityksenä ja törkeinä pahoinpitelyinä. Teon jälkeen mies pakeni paikalta, eikä häntä ole saatu kiinni.

Poliisista kerrotaan, ettei miehen olinpaikka ole tällä hetkellä tiedossa.

Viikolla poliisi levitti Turun alueen takseille tietoja etsityn miehen ulkonäöstä ja ohjeista, miten toimia, jos miehestä saadaan havaintoja. Kohdennettu pyyntö lisätiedoista liittyi poliisiin saamaan vihjeeseen miehen olinpaikasta.

– Vakavasti otettavaan vihjeeseen perustuva tiedonhankinta, tapauksen tutkinnanjohtaja kuvailee tiedustelua.

Yhteyksiä puolisotilaallisiin joukkoihin

Iltalehti kertoi tällä viikolla myös miehen olleen aiemmin tekemisissä Irakissa vaikuttavan puolisotilaallisen ryhmän kanssa.

– Emme ole tämän tutkinnan yhteydessä erityisesti tutkineet näitä sidonnaisuuksia, mutta olemme saaneet hänen taustastaan tietoja muilta viranomaisilta, poliisista todetaan MTV Uutisille.

Tällä hetkellä poliisilla ei ole erityisiä syitä uskoa miehen olevan vaaraksi sivullisille. Poliisista korostetaan, että arvion tarkoituksena ei ole vähätellä miehen syyllistymistä vakaviin väkivaltarikoksiin.

– Hänen toiminnassaan ei ole mitään viitteitä siitä, että hän kohdistaisi väkivaltaa muihin ihmisiin. Tämä oli hyvin suunnitelmallinen ja suunnattu teko, jolla oli selkeä hyökkäyksen kohde, poliisilta luonnehditaan. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja