Myös Suomen poliisi selvittää nyt Baltic Princessin tapahtumia: Ainakin yksi rikosilmoitus – Ruotsissa tutkitaan raiskausepäilyä

Myös Suomen poliisille on jätetty ainakin yksi rikosilmoitus Tallink Siljan risteilyn tapahtumista viikonloppuna. Ruotsin poliisi tutkii laivalla tapahtuneeksi epäiltyä raiskausta.

Turun ja Tukholman välillä viikonloppuna seilannut Tallink Siljan Baltic Princessin risteily on joutunut vastatuuleen.

Viikonloppuna uutisoitiin, että matkalla nähtiin rajua häiriökäyttäytymistä, ja että Ruotsin poliisi tutkii laivalla tapahtuneeksi epäiltyä raiskausta.

Lounais-Suomen poliisista kerrotaan nyt, että myös Suomen poliisille on tehty ainakin yksi rikosilmoitus risteilyn tapahtumiin liittyen.

– Meille on jätetty yksi ilmoitus nimikkeellä seksuaalinen ahdistelu. Siitä ei tässä kohdassa ole muuta tiedotettavaa, kertoo viestintäpäällikkö Anna Saarenoja.

Saarenojan mukaan poliisi ei pysty ottamaan toistaiseksi kantaa, liittyykö ilmoitus esillä olleisiin tapahtumiin laivalla.

– Mahdollisesti – mahdollisesti ei.

Rikosilmoitus ei kuitenkaan liity Ruotsin poliisilla tutkinnassa olevaan epäiltyyn raiskaukseen, Saarenoja vahvistaa.

– Erillinen on.

Saarenojalla ei ole tiedossa, onko poliisi saanut muita yhteydenottoja tai ilmoituksia risteilyn tapahtumiin liittyen.

– Voi olla, että muitakin ilmoituksia on tehty, mutta ne eivät ole vielä kirjautuneet meille. Voi olla muitakin, tai sitten ei, hän spekuloi.

Poliisi oli matkustajia vastassa Turussa

Lounais-Suomen poliisi oli eilen illalla paikalla, kun risteily saapui takaisin satamaan Turussa. Poliisin näkökulmasta matkustajien purkaminen laivasta sujui rauhallisesti, Saarenoja kertoo.

– Poliisi oli satamassa laivayhtiön pyynnöstä. Poliisi oli vain turvaamassa tilannetta.

– Toki raiskausepäilyyn kohdistuvan rikostutkinnan osalta tutkinnanjohtajuus ja tiedottamisvastuu on Ruotsin poliisilla. Kuitenkin epäillyn teon uhri tuli myöskin tänne Turun päähän, joten se on varmaan yksi tekijä (miksi poliisi oli paikalla). Mutta kuten sanoin, meillä ei ole siihen tiedottamisvastuuta.

Tallin Silja: Huutelua, häiriköintiä ja häirintää

Tallink Siljan viestinnästä kerrottiin MTV Uutisille eilen, että raiskausepäilyn lisäksi meno oli risteilyllä muutenkin rauhatonta.

– Siellä oli kaikenlaista huutelua, häiriköintiä ja häirintää. Tilanne saatiin haltuun laivan järjestysmiesten puolelta, mutta toki se on ollut epämiellyttävää näille, joihin se on kohdistunut, viestintäjohtaja Marika Nöjd kommentoi.

Laivalta saapui Suomeen noin 800 matkustajaa. Mukana oli ryhmä lukiolaisia, joka Nöjdin mukaan säikähti tapahtumista pahasti. Lukiolaiset eivät Nöjdin mukaan olleet mukana häiriköinnissä.

– He ovat soitelleet vanhemmilleen ja hätänumeroon hädissään, mutta laivalla tilanne saatiin haltuun järjestysmiesten toimesta, Nöjd vakuutteli eilen.

Nöjdin mukaan häiriköt olivat nuoria aikuisia. Laivayhtiö on pahoitellut risteilyn tapahtumia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja