Asikkalan taksikuskimurhasta epäilty passitettiin tutkintavankeuteen

19-vuotias uhri oli ottanut 24-vuotiaan miehen taksinsa kyytiin Lahdessa – tämä Asikkalan taksisurmasta nyt tiedetään 3:28
Asikkalan henkirikosta tutkitaan murhana – tämä tapauksesta tiedetään nyt. Haastattelussa tutkinnanjohtaja Jari Kiiskinen.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on määrännyt Asikkalan taksikuskimurhasta epäillyn miehen tutkintavankeuteen. MTV Uutiset oli paikalla käräjäoikeudessa.

Vuonna 1998 syntynyttä vääksyläismiestä epäillään viikonloppuna Asikkalassa tapahtuneesta henkirikoksesta. Poliisi tutkii tapausta murhana ja uskoo henkirikoksen tapahtuneen elokuun 20. päivä, eli lauantaina.

Epäilty 24-vuotias mies peitti itsensä hupparilla käräjäoikeuden vangitsemisistunnon alussa, kun kuvaajat olivat salissa. Kun hän otti hupparin kasvojensa edestä, hän ei katsonut salin takana istuneeseen yleisöön päin, vaan piti katseensa pöydässä.

Vangitsemisoikeudenkäynti pidettiin suljetuin ovin. Istunnon päätteeksi ilmoitettiin, että käräjäoikeus on poliisin esityksestä päättänyt vangita miehen murhasta todennäköisin syin epäiltynä.

Poliisi luvannut lisätietoja

Henkirikoksen uhri on MTV Uutisten tietojen mukaan taksinkuljettaja. Iltalehden aiemmin julkaiseman tiedon mukaan kyse on parikymppisestä naisesta. Poliisi ei ole kommentoinut näitä tietoja.

Myös murhasta epäillyllä miehellä on voimassa oleva taksinkuljettajan ajolupa. Miehellä ei ole MTV Uutisten selvityksen perusteella aiempaa rikostaustaa. 

Jutun tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Kiiskinen kommentoi MTV Uutisille eilen, että poliisi tiedottaa tapauksesta mahdollisesti lisää vangitsemisistunnon jälkeen.

MTV Uutiset on paikalla Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa ja raportoi vangitsemisistunnon tuloksesta tässä jutussa.

Asikkalan henkirikosta tutkitaan murhana – epäiltynä parikymppinen mies 5:35
MTV Uutisten rikotoimituksen päällikkö Tiia Palmén kertasi MTV Uutiset Livessä, mitä tapauksesta tiedetään. Katso video yltä.

Taksinkuljettajan epäilty surma: Mökkiläinen kertoo nähneensä taksin pysäköityneenä hiekkakuopille – tältä paikalla näyttää 0:31
MTV Uutiset vieraili eilen Asikkalassa. Mökkiläinen kertoi nähneensä taksin pysäköitynä syrjäisellä hiekkakuopalla.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 23.8.2022 kello 13.42: Lisätty tietoja vangitsemisistunnon alusta, jolloin media pääsi saliin kuvaamaan murhasta epäiltyä miestä. 

Juttua päivitetty 23.8.2022 kello 14.45: Lisätty tieto vangitsemisesta.

Lue myös:

    Uusimmat