Uutistoimisto: Liikanen vahvoilla EKP:n seuraavaksi pääjohtajaksi

8:16
Aihe oli käsittelyssä Asian ytimessä, Jaakko Loikkanen -ohjelmassa viime viikolla

Uutistoimisto Reutersin kyselyn mukaan Suomen Pankin entinen pääjohtaja Erkki Liikanen on vahvoilla Euroopan keskuspankin seuraavaksi pääjohtajaksi.

Reuters kertoo, että muut vahvat ehdokkaat ovat Ranskan Francois Villeroy de Galhau ja Saksan Jens Weidmann. Myös Suomen Pankin nykyisen pääjohtajan Olli Rehnin nimi on esillä.

Kyselyyn vastanneiden mukaan pätevin ehdokas olisi ranskalainen Benoit Coeuré. Liikasta pidetään kuitenkin todennäköisimpänä valintana, koska uuden pääjohtajan valinnasta on ilmeisesti tulossa kompromissi laajassa nimitysruletissa EU:n johtopaikoista.

Reutersin kyselyn tulokset ovat Coeurén ja Liikasen osalta identtiset Financial Timesin joulukuussa julkaiseman ekonomistikyselyn tulosten kanssa. Myös Rehn mainittiin FT:ssä varteenotettavana kandidaattina.

EKP:n nykyisen pääjohtajan Mario Draghin kausi päättyy syksyllä. Pääjohtajan valinta alkaa toukokuun EU-vaalien jälkeen, mutta kulisseissa kannunvalanta on jo käynnissä.

Reutersin kyselystä kertoi Suomessa Iltalehti.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja