Uutistoimisto: Liikanen vahvoilla EKP:n seuraavaksi pääjohtajaksi

Kaksi suomalaista on ehdolla yhteen maailman vaikutusvaltaisimpaan virkaan EKP:n pääjohtajaksi - mitä se merkitsee? 8:16
Aihe oli käsittelyssä Asian ytimessä, Jaakko Loikkanen -ohjelmassa viime viikolla

Uutistoimisto Reutersin kyselyn mukaan Suomen Pankin entinen pääjohtaja Erkki Liikanen on vahvoilla Euroopan keskuspankin seuraavaksi pääjohtajaksi.

Reuters kertoo, että muut vahvat ehdokkaat ovat Ranskan Francois Villeroy de Galhau ja Saksan Jens Weidmann. Myös Suomen Pankin nykyisen pääjohtajan Olli Rehnin nimi on esillä.

Kyselyyn vastanneiden mukaan pätevin ehdokas olisi ranskalainen Benoit Coeuré. Liikasta pidetään kuitenkin todennäköisimpänä valintana, koska uuden pääjohtajan valinnasta on ilmeisesti tulossa kompromissi laajassa nimitysruletissa EU:n johtopaikoista.

Reutersin kyselyn tulokset ovat Coeurén ja Liikasen osalta identtiset Financial Timesin joulukuussa julkaiseman ekonomistikyselyn tulosten kanssa. Myös Rehn mainittiin FT:ssä varteenotettavana kandidaattina.

EKP:n nykyisen pääjohtajan Mario Draghin kausi päättyy syksyllä. Pääjohtajan valinta alkaa toukokuun EU-vaalien jälkeen, mutta kulisseissa kannunvalanta on jo käynnissä.

Reutersin kyselystä kertoi Suomessa Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat