Mainos

Uutissuomalainen: Yhä harvempi työkyvyttömyyseläkehakemus menee läpi

Työeläkejärjestelmä hylkäsi viime vuonna lähes kolmanneksen hakemuksista, kertoo Uutissuomalainen. Kelan puolella yli 40 prosenttia hakemuksista hylättiin.

Hylättyjen hakemusten määrä on kasvanut huomattavasti 2000-luvun alusta. Vuonna 2000 työeläkelaitokset hylkäsivät 18,9 prosenttia hakemuksista, viime vuonna hakemuksista hylättiin 28,3 prosenttia.

Kelan puolella hakemuksista hylätään vieläkin suurempi osa. Viime vuonna kielteisen päätöksen sai 41,6 prosenttia hakemuksista.

Selkeää syytä hylkäysprosenttien kasvulle ei ole löydetty, Eläketurvakeskuksen erikoistutkija Mikko Laaksonen sanoo Uutissuomalaiselle. Syitä on yritetty etsiä sekä hakija- että ratkaisupuolelta.

Kasvun taustalla voi hänen mukaansa vaikuttaa esimerkiksi se, että työkyvyttömyyteen vaaditaan enemmän kuin ennen, koska työ ei ole enää yhtä fyysistä.

Työkyvyttömyyseläkettä sai vuonna 2015 yli 161 000 suomalaista. Työkyvyttömyyseläke voidaan myöntää henkilölle, jonka työkyky on alentunut sairauden tai vamman vuoksi. Päätöksen eläkkeestä voi saada määräajaksi tai toistaiseksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.