Mainos

Uutissuomalainen: Niinistön etumatka presidenttipelissä ei typistä kilpailijoiden vaalibudjetteja – Niinistö vaikenee budjetistaan

Presidenttiehdokkaiden kampanjabudjetit ovat samaa kokoluokkaa kuin aiempina vuosina, selviää Uutissuomalaisen kyselyssä. Puolueista kerrotaan, ettei Niinistön gallupsuosio ole vaikuttanut budjettien suuruuteen.

Isoimmalla budjetilla Sauli Niinistön haastajista lähtee SDP:n Tuula Haatainen, jonka kampanjaan arvoidaan käytettävän 550 000 euroa. Vihreiden Pekka Haavisto ja keskustan Matti Vanhanen ovat lähdössä kisaan noin 500 000 euron budjeteilla, RKP:n Nils Torvalds noin 400 000 eurolla, vasemmistoliiton Merja Kyllönen noin 250 000 eurolla ja perussuomalaisten Laura Huhtasaari noin 200 000 eurolla. Puolueet kustantavat budjetista ison osan, mutta lahjoituksia kerätään myös muualta, eri puolueissa eri määrin.

Niinistön kampanjasta ei istuvan presidentin vaalibudjettia haluttu Uutissuomalaiselle avata, mutta tämä ei tänä vuonna halua kampanjaansa budjettia puolueilta. Viime presidentinvaaleissa Niinistön vaalibudjetti kipusi Ylen mukaan 2,2 miljoonaan euroon, josta 1,2 miljoonaa euroa oli kokoomukselta.

3:24

9:15


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.