Yle: Mika Aaltolan vaalikampanjan rahankeruu vaikeuksissa

Mika Aaltola torjuu puheet poliittisesta kokemattomuudesta 9:55
Katso myös haastattelu elokuulta: Mika Aaltola torjuu puheet poliittisesta kokemattomuudesta

Presidenttiehdokas Mika Aaltolan vaalikampanjan rahankeruu on vaikeuksissa, sillä Aaltolalla on koossa vasta murto-osa tavoitellusta summasta, kertoo Yle.

Valitsijayhdistyksen kautta presidentiksi pyrkivän Aaltolan kampanjan tavoitebudjetti on Ylen mukaan 400 000 euroa, josta on kasassa vasta noin 25 000 euron summa.

Aaltolan tukiyhdistyksen puheenjohtaja Valtteri Vuorisalo sanoo pitävänsä selvänä, että 400 000 euron tavoitteesta tullaan tällä tahdilla jäämään, kun koossa on nyt vain viitisen prosenttia tavoitteesta.

– Se on liian vähän verrattuna siihen ideaan, mitä meillä oli elokuussa. Kyllä se on ihan ilmiselvää, että se vaikuttaa meidän kykyyn tapella tässä, Vuorisalo sanoi Ylelle.

Varija kerätty muun muassa oheistuotemyynnillä

Varoja on kerätty joukkorahoituskampanjalla ja myymällä 100 euroa maksavia kannatusjäsenyyksiä ja oheistuotteita. Valtaosa rahoista on tullut joukkorahoituskampanjasta.

Aaltolan joukkorahoituskampanja avattiin marraskuun alkupuolella. Vuorisalon mukaan Aaltolalle rahaa lahjoittaneet ovat pääosin tavallisia kansalaisia, mikä tekee keskimääräisistä summista pieniä. Suurlahjoittajia ei hänen mukaansa ainakaan vielä ole.

Ylen mukaan presidenttiehdokkaiden kampanjoiden tavoitebudjeteissa on suuria eroja. Keskustan tukeman Olli Rehnin tavoitebudjetti on 700 000 euroa, vihreiden tukeman Pekka Haaviston miljoona euroa ja kokoomuksen ehdokkaan Alexander Stubbin tavoitebudjetti 1,5 miljoonaa euroa.

Lue myös:

    Uusimmat