Uutissuomalainen: Monella työttömällä on ajantasainen työllistymissuunnitelma – hallituksen haastattelutavoite jäämässä saavuttamatta

Henkilökohtainen koulutus suuri syy työttömyyden alenemiseen 3:19
Tavoitteet työllisyyden parantamiseksi tulivat toteen: Erityisesti Etelä-Pohjanmaalla kunnostauduttiin pitkäaikaistyöttömyyden karsimisessa – "Meille tästä on ollut apua"

Kolmella neljästä työttömästä oli vuoden alussa ajantasainen työllistymissuunnitelma, kertoo Uutissuomalainen. Kahdessa vuodessa on otettu suuri harppaus, sillä aluksi vain 20 prosenttia työttömistä oli haastateltu.

Haastatteluissa työttömälle laaditaan työllistymissuunnitelma. Haastattelut tehdään kolmen kuukauden välein. Hallitus lupasi vuonna 2016, että kaikki työttömät haastatellaan vuoden 2017 alusta lähtien.

Uutissuomalaisen mukaan hallituksen tavoite jää saavuttamatta. Työ- ja elinkeinoministeriö arvioi, että realistinen tavoite on haastatella 80 prosenttia työttömistä. Monille haastattelu on tarpeeton, koska henkilö on pääsemässä töihin.

Työ- ja elinkeinotoimistoissa oli joulukuun lopussa 257  000 työtöntä työnhakijaa, 39  000 vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Lue myös:

    Uusimmat