Uutisia tekevä tubettaja Roni Back saa huolestuneita viestejä vanhemmilta: "Lapseni kuuntelee vain sinua"

1:28

Kymmenen miljoonaa näyttökertaa kuukaudessa YouTube-videoillaan saavuttava mediavaikuttaja Roni Back kantaa suurta vastuuta nuorten katsojien keskuudessa.

Videolla Roni Back on mukana väkijoukossa bongaamassa presidenttejä!

Lähes neljäsataatuhatta YouTube-kanavan tilaajaa katsoo Roni Backin uutisaiheita muun muassa Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin vierailusta, Thaimaan jalkapallojoukkueen onnettomuudesta, sekä muista ajankohtaisista aiheista.

– Monet nuoret eivät oikein seuraa mitään muita uutismedioita, kun minua, joka on todella pelottavaa, koska minä tuotan kaikki uutiset itse. Ei ole mitään sellaista tiimiä taustalla. Minä yksin etsin uutiset, kuvaan ja editoin. Kyllä siinä virheitäkin sattuu, Back tuumii.

Huolestuneet vanhemmat laittavat suosikkitubettajalle viestiä ja peräänkuuluttavat miehen vastuuta videoilla.

– Minulle tulee aika usein viestiä vanhemmilta, että kai sinä nyt ymmärrät, kuinka suuri vastuu sinulla on? Minun lapsi kuuntelee vain pelkästään sinua uutislähteenä.


Hittivideoita toistensa perään paukuttava Back kertoo käyttävänsä paljon aikaa uutisvideoiden tuottamiseen ja faktojen tarkistamiseen. Myös aiheet valitaan varovaisesti ja mies suosiikin kevyempää teemaa videoillaan.

– En ota koskaan myöskään poliittista kantaa. Mielipiteeni kerron, mutta se on hyvin neutraalia. En ohjaile nuoria mihinkään suuntaan, tubettaja kertoo.

"Nuoret kuuntelevat uutiset mieluummin normaalilta ihmiseltä"

Backin mielestä vanhempien tulisi opastaa lapsiaan kriittiseksi mediankäyttäjäksi, jotta he ymmärtäisivät, että kaikki jutut eivät ole totta tai ovat vain osittain totta. Nuoret haluavat katsoa miehen uutisia, koska häneen on helppo samaistua.

– Tuon ne asiat aina esiin kansankielellä. En tee siitä mitenkään monimutkaista. Veikkaan, että nuoret eivät tykkää lukea uutisia, koska siellä on niin kova se klikkiotsikointi. Ne mieluummin kuuntelevat normaalilta ihmiseltä ne asiat. Ja ne ovat valinneet minut.

Kauppakorkeakoulusta valmistunut 24-vuotias mies tiedostaa olevansa jo iso media, joka kilpailee näkyvyydestä mediatalojen kanssa.

– Me ei olla enää vain jotain nuorten julkkiksia. Minunkin videoita katsotaan 10 miljoonaa kertaa kuukaudessa, joka on jollekin Suomen parhaalle tv-ohjelmalle unelma. Kyllä itseäni naurattaa, että kuinka iso kanava tästä on kasvanut.

Back avautuu menestyksen varjopuolista

Suurta suosiota nauttiva Back kertoo kanavan menestyksen taustalla olevan myös varjopuolia. Jatkuva esillä olo ja itsensä aidosti likoon laittaminen syö voimia.

– Minulla on jatkuva kamppailu käynnissä, että miten minä jaksan. Se on ihan päivittäistä. YouTuben vahvuus on aitous ja minun vahvuus on se, että olen niin aito ihminen.

Roni Back kertoi kuulumisistaan SuomiAreenassa Porissa 18.heinäkuuta.

 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja