Uusimmat Suomen koronatartunnat Itävallassa lomailleilta miehiltä

Asiantuntijat koronaviruksesta – nämä kysymykset epidemiassa askarruttavat katsojia 8:39
Asiantuntijat vastavat MTV Uutisten lukijoiden lähettämiin kysymyksiin koronasta. Lisää kysymyksiä voi lähettää videolla kerrottavaan numeroon.

Satakunnan sairaanhoitopiirissä on todettu keskiviikkona kaksi uutta koronavirustartuntaa. Asian vahvisti infektioylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä.

Sairastuneet ovat työikäistä ja hyväkuntoisia porilaisia miehiä, jotka ovat olleet lomamatkalla Itävallassa Tirolin alueella. Kaksikko ei ole ollut matkalla samassa seurueessa. He ovat palanneet Suomeen lentäen.

Sairastuneiden kaikki lähikontaktit on kartoitettu ja heitä on yhteensä 12. Lähikontakteista neljä on Satakunnan ulkopuolelta. Kaikki lähikontaktit ovat olleet omaehtoisessa karanteenissa.

Sairastuneet ovat palanneet Suomeen viime viikon lauantaina 7. maaliskuuta. Toisen sairastuneista oireet alkoivat jo tuolloin, toisen maanantai-iltana.

Uusitalo-Seppälän mukaan Satakunnan sairaanhoitopiirillä on tällä hetkellä kahdeksan potilaan näytteet tutkittavana. Niistä on odotettavissa tuloksia torstaina.

Suomessa on todettu nyt 61 koronavirukseen sairastunutta.

Lue myös:

    Uusimmat