Jälleen viisi uutta koronaviruskuolemaa – Valtaosa tartunnoista ja kuolemista pääkaupunkiseudulla

Yli 50 asiantuntijaa tyrmää Suomen koronastrategian – taloustieteen professori kertoo, miksi 4:57
Video: Yli 50 asiantuntijaa tyrmää Suomen koronastrategian – taloustieteen professori kertoo, miksi

Suomessa on raportoitu taas viisi uutta koronaviruskuolemaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Yhteensä koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Suomessa 265 ihmistä.
Perjantaina kerrottiin niin ikään viidestä uudesta koronaviruksen aiheuttamasta kuolemasta.

Tartuntoja on todettu yhteensä 5 880. Uusia tartuntoja ilmoitettiin lauantaina 142. Perjantaina ilmoitettuja uusia tartuntoja oli 65 ja torstaina sata.

Tehohoitoa tarvitsevia potilaita oli lauantaina THL:n mukaan 45, eli sama määrä kuin perjantaina. Sairaalahoidossa oli yhteensä 161 ihmistä, kun perjantaina hoidossa oli 169 ihmistä. Sairaalahoidossa olevien kokonaismäärä sisältää tehohoidossa olevat potilaat, eli osastohoidossa oli lauantaina 116 ihmistä.

Väestöön suhteutettuna tapausten kokonaisilmaantuvuudeksi THL kertoo 106 tapausta 100 000:ta asukasta kohden.

Helsinki edelleen tilastojen kärjessä

Suurin osa tautitapauksista on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella, jossa niitä on 4 172. Näistä tapauksista yli puolet on todettu Helsingissä.

Seuraavaksi eniten tautitapauksia on todettu Espoossa ja Vantaalla. Espoossa tartuntojen kokonaismäärä oli lauantain tietojen mukaan 666 ja Vantaalla 683.

Niin ikään kuolintapauksista valtaosa, 215, on kirjattu Helsingin yliopistollisen keskussairaalan (Hyks) erityisvastuualueella. Seuraavaksi eniten kuolemia on ollut Kuopion yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueella, jossa niitä on raportoitu 23.

Turun yliopistollisen keskussairaalan erityisvastuualueella ja Ahvenanmaalla kuolemia on ollut yhteensä 13 ja Oulun yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueella 11. Tampereen yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueella on kuollut kolme potilasta.

Eniten sekä osasto- että tehohoidossa olevia on myös Hyksin alueella. Siellä tehohoidossa on 34 potilasta ja osastolla 103, eli yhteensä 137.

Lue myös:

    Uusimmat