Mainos

Uusi ydinvoima karsii hiilen käyttöä

Suomeen ei rakenneta enää uusia hiilivoimaloita.

Kauppa-ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen mukaan tämän hallituksen aikana tehdään ratkaisuja myös kivihiilen käytön rajoittamisesta energiantuotannossa. Mahdollinen hiilen kieltolaki tulisi kalliiksi veronmaksajille.

Kasvihuoneilmiön torjuminen on myös nykyhallituksen keskeistä politiikkaa. Päästöjen vähentämisessä käytetään järeitäkin keinoja. Yksi niistä on hiilen supistaminen energiantuotannossa.

- No, ensinnäkin, uutta ei rakenneta. Ei lauhdetta, ei yhdistettyä tuotantoa ja rajoittamisten osalta, niin eduskunnan päätösten pohjalta on kaksi toimikuntaa selvittämässä asiaa. Toimikunnan työ on vielä kesken, mutta puolen vuoden sisällä se näiltä osin valmistuu, kauppa-ja teollisuusministeri Pekkarinen listaa.

Suuria hiilivoimaloita on pitkin rannikkoa ja sisämaassa. Päästöjä on minimoitu. Voimaloiden omistajat eivät ainakaan halvalla suostu hiilen käytön rajoituksiin. Kivihiilirajoitusten korvaussummiin vaikuttaa Euroopan unionissa valmistuva päästökauppadirektiivi.

Kivihiiltä korvaa uusi ydinvoimala. Se tarvitsee kuitenkin vielä rakentamisluvan. - Minusta se on selvä. Kun teollisuudella on valmiit lupahakemukset, niin sen jälkeen pyrin omalta osaltani vaikuttamaan siihen, että hallitus tekee mahdollisimman nopeasti myönteisen lupapäätöksen, Pekkarinen painottaa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 25.05.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.