Vastaanottokeskus kiukuttaa kirkkonummelaisia – Äiti: Lapseni pelkäävät

Kirkkonummen Evitskogiin avattiin pari viikkoa sitten vastaanottokeskus, johon mahtuu 250 turvapaikanhakijaa. Kuntalaiset kertovat parhaillaan mielipiteitään keskuksesta heitä varten järjestetyssä kuulemisessa. MTV Uutiset seuraa tilaisuutta paikan päällä. 

Kuuleminen järjestetään Övidsborgin nuorisoseurantalolla. 

Osa kuntalaisista vastustaa keskusta ja pelkää turvallisuutensa puolesta. Eräs keskuksen vieressä asuva Arla-Netta Österman kertoi tapahtumassa, että hänen perheensä lapsensa pelkäävät. 

Äidin mukaan heidän pihallaan on toistuvasti käynyt luvatta vieraita vastaanottokeskuksesta.

Keskuksen apulaisjohtaja Veikko Pyykkösen mukaan hänen tietoonsa on tullut yksittäisiä tapauksia, jossa paikallisten asukkaiden pihoilla on käyty. 

Kuntalaiset haluavat auttaa

Paikallinen isä puolestaan kommentoi, että keskus on liian suuri Kirkkonummelle ja pelkää 13-vuotiaan tyttärensä takia. Hän kuitenkin painotti, että kuntalaiset haluavat auttaa. 

Närää herätti muun muassa se että keskukseen tuli vain nuoria miehiä.

Tilaisuuteen osallistunut nainen kertoi olleensa yhteydessä poliisiin kysyäkseen, mitä tehdä ongelmatilanteissa. Hänen mukaansa poliisi vastasi, että paikalle ei voi tulla yhden partion voimin. Useamman partion saaminen kestää kauan, koska partiot tulevat kaukaa.

Jorma Kuuluvainen Maahanmuuttovirastosta joutui yleisön kovaan hiillostukseen. Häneltä kysyttiin, miten taataan asukkaiden turvallisuus.
Ihmiset halusivat myös tietää, onko keskus todella väliaikainen vai jatkuuko toiminta kolmen kuukauden kuluttua.

– En minä sitä voi käsi raamatulla luvata, että toiminta ei jatku sen jälkeen, Kuuluvainen sanoi. 

Pelisäännöt käydään läpi

Myös vastakkaisia äänenpainoja löytyi. Eräs kirkkonummelainen kesäasukas sanoi pitävänsä paikkakuntalaisten pelkoja käsittämättöminä. 

Keskuksen apulaisjohtaja Veikko Pyykkönen rauhoitteli asukkaista sanomalla, että turvapaikanhakijoille kerrotaan tarkasti suomalaisen yhteiskunnan pelisäännöt. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja