Uusi Tshekki-käänne: Kari Jalonen puolustautui, agentti keskiössä – kiekkopomo ryhtyi koviin toimiin

Kari Jalonen pettyi Tshekin esitykseen: "Pitää sen kanssa elää" 0:32
Kari Jalosen toinen kevät Tshekin peräsimessä päättyi MM-kisapettymykseen.

Kuohunta Tshekissä on jatkunut, vaikka maan miesten jääkiekkomaajoukkueen Kari Jalosen potkut varmistuivat jo kesäkuussa. Tshekin jääkiekkoliiton puheenjohtaja Alois Hadamczik on nostanut Jalosesta tehdyn mediaotsikon jälkeen oikeusjutun valmentajan agenttia Jiri Hamalia vastaan. 

Osa kitkasta juontaa juurensa sanomisiin koskien Tshekin videovalmentajana toiminutta Fredrik Norrenaa, jonka maajoukkuepesti päättyi kevääseen. Tshekkiläinen Isport-sivusto julkaisi kesäkuussa artikkelin, jossa maan jääkiekkoliiton puheenjohtaja Alois Hadamczik väitti Kari Jalosen sanoneen, ettei tämä halunnut enää rinnalleen suomalaista kollegaa.

Tallenteesta kävi kuitenkin ilmi, että Jalonen sanoi, ettei tarvitse suomalaista kollegaa.

Kiekkopomo raivostui

Jalosen tshekkiläinen agentti Jiri Hamal kertoi kesäkuussa Jalosen tunnelmista Isportille ennen kuin tämän potkuista oli päätetty.

– Hän toipuu edelleen puheenjohtaja Hadamczikin antamasta valheellisesta lausunnosta. Asia oli esillä myös suomalaisessa mediassa ja vaikutti henkilökohtaisesti todella paljon. Jalonen ei ymmärrä, miten on mahdollista, että Hadamczik valehteli julkisesti, Hamal Isportin mukaan viestitti.

Isport julkaisi suoraviivaisen otsikon.

– Valmentaja Jalonen Suomesta: Hadamczik on valehtelija, otsikossa luki.

Isportin tuoreen artikkelin mukaan Hadamczik raivostui ja pyysi asianajajiensa välityksellä Jalosta kommentoimaan, vastasivatko agentti Hamalin sanat hänen näkemystään.

Isport luonnehtii Hamalin kommentteja valehtelusta "melko liioitelluiksi", vaikka ilmaisuissa ei halua ja ei tarvitse on "hienovarainen ero".

Jalonen: Väitteet eivät olleet totta

Agentti Hamal on puolustautunut kertomalla nojanneensa saamiinsa tietoihin, vaikkei ollut Tshekin johtoryhmän kokouksessa tai lehdistötilaisuudessa paikalla. 

– Voin sanoa omasta puolestani, että kommentoin lehdistölle vain asiakkaani mielentilaa. Hän oli erittäin huolissaan siitä, että jos lehdessä uutisoidaan, ettei hän halua Norrenaa apurikseen, sillä voisi olla suuri vaikutus Norrenan tulevaan uraan valmentajana, Hamal kertoo.

Agentti on kiistänyt kutsuneensa Hadamczikia valehtelijaksi. Hänen mukaansa "joku vain muotoili hänen sanansa epätarkasti".

Tshekin johtoryhmän jäsenten kerrotaan puolestaan puolustaneen Hadamczikia. Isport sai haltuunsa myös tiedotteen, jonka Jalonen lähetti toisen agentin välityksellä Tshekin johdolle.

Jalonen kertoo tiedotteessa, etteivät häntä koskevat väitteet Isportin artikkelissa olleet totta. Jalonen kiistää kutsuneensa Hadamczikia valehtelijaksi tai syyttäneensä tätä valehtelusta "tässä yhteydessä".

Hadamczik iloinen "totuuden paljastumisesta"

Hadamczik ilmaisee olevansa iloinen, että "totuus paljastettiin" ja että syytös valehtelusta ei tullut Jalosen suusta, vaan se oli agentin sanomaa. Hadamczik kertoo nostaneensa agenttia vastaan oikeusjutun suojellakseen itseään.

Väite valehtelusta on satuttanut Hadamczikia hänen mukaansa "paljon" myös liiton johtajana hänen käydessään tärkeitä neuvotteluja.

Jalosen sopimuksen on Isportin mukaan määrä virallisesti katketa tänään tiistaina. Jalosen korvaajaksi Tshekin päävalmentajaksi nimettiin maan alle 20-vuotiaiden maajoukkuettakin aiemmin luotsannut Radim Rulik.

Jalonen hyppäsi Tshekin päävalmentajaksi keväällä 2022 ja luotsasi maan MM-pronssille samana keväänä. Arvokisamitali oli tuolloin Tshekin miehille ensimmäinen kymmeneen vuoteen. Tänä vuonna Tshekki jäi Jalosen alaisuudessa MM-kisoissa kahdeksanneksi, ja Tshekissä päätettiin, että Jalosen vuoteen 2024 ulottunut sopimus katkaistaan jo tänä vuonna.

Lue myös:

    Uusimmat