Mainos

Uusi trendi: Naiset palaavat kotiäideiksi?

Tutkimus väittää, että yhä useampi britannialainen alle 4-vuotiaan lapsen äiti arvostaa kotiäiteyttä. Tuloksia analysoineen sosiologin mukaan naiset pitävät kotia mielenkiintoisempana paikkana kuin työelämää.

Uuden tutkimuksen mukaan nuoret äidit haluavat mieluummin kasvattaa lapsensa itse kotona kuin pysyä hyvin palkatuissa työpaikoissaan. Miesten oletetaan palaavan elättäjän rooliin, kertoo Daily Mail.

Tulokset esitteli johtava sosiologi Geoff Dench. Hän analysoi tutkimustulokset, jotka ovat peräisin vuosittaisesta britannialaisten sosiaalisia asenteita mittaavasta kyselystä.

Paluu perinteisiin sukupuolirooleihin

Tutkimuksen mukaan alle 4-vuotiaiden äitien asenteet työskentelemistä kohtaan ovat muuttuneet radikaalisti. Vuonna 1998 vain 21 prosenttia pienten lasten äideistä ajatteli, että perhe-elämä kärsisi naisen kokoaikaisesta työskentelemisestä. Vuonna 2006 luku oli noussut jo 37 prosenttiin.

Vuosnna 2002 vain 15 prosenttia saman kategorian naisista myöntyi yleiseen väittämään, että suurin osa naisista haluaa kodin ja lapsia. Vuonna 2006 luku oli kuitenkin noussut jo 32 prosenttiin.

Suurin ero tavoitettiin kuitenkin kysymyksessä, pitäisikö naisilla ja miehillä olla erilaiset roolit. Vuonna 2002 luku oli 2 prosenttia, mutta vuonna 2006 luku oli noussut 17 prosenttiin. Vuonna 1986 luku oli 40 prosenttia.

Työtä vain vähän tai ei ollenkaan

– Naiset, joilla on nuoria lapsia, ovat palaamassa hyvin perinteiseen työnjakoon, missä mies on elättäjä, Geoff Dench analysoi.

– He ovat kokeilleet kokoaikaista työskentelyä itse ja heidän mielestään koti on kiinnostavampi paikka ja he haluavat sen - erityisesti, jos heillä on pääsy vain tylsiin työpaikkoihin.

Denchin mukaan muutos naisten arvoissa on ollut asteittainen. Äidit työskentelevät enemmän kuin ennen, mutta lähinnä osa-aikatyössä, mikä mahdollistaa myös kodista huolehtimisen. Tutkija näkee, että nuoret äidit haluavat täyttä vastakohtaa sille, mitä heidän omat äitinsä halusivat: oikeuden työskennellä miesten rinnalla.

Dench sanoo tulosten kuitenkin kertovan, että itsensä onnellisimmaksi kertoneet olivat niitä, jotka arvostivat kotiäidin roolia mutta tekivät myös hieman palkkatyötä.

Lähde: Daily Mail

Lisää aiheesta:Mammalomalla-blogi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.