Uusi somevillitys? Näin naiset näkevät itse omat paljaat reitensä

Ensin olivat vatsat, nyt vuorossa ovat reidet – sosiaalisessa mediassa leviää innostus esitellä oman vartalon niin kutsuttuja kauneusvirheitä. Kuvat raskausarvista ja muista jäljistä keräävätkin nyt ylistystä: "Olet niin kaunis tuollaisena kuin olet".

Kun uimapukumalli Chrissy Teigen, 29, lisäsi kuvapalvelu Instagramiin yli vuosi sitten kuvan reisistään raskausarpineen kaikkineen, moni nainen tuntui huokaavan helpotuksesta – kukaan ei ole ”täydellinen”!

Teigenin kirjoittama viesti lyhykäisyydessään myös herätti samaistumisen riemua ja ajattelemisen aihetta:

”Hei raskausarvet reisissä, vihaan teitä, mutta te olette minun, joten hyväksyn teidät.”

Teigen lisäsi taannoin kuvan mustelmilla olevista reisistään: "Hei arvet!"

Tältä naisten reidet näyttävät ylhäältä päin katsottuna

Sosiaalisessa mediassa on ollut jo pidemmän aikaa trendinä lisätä totuudenmukaisempia kuvia, kuten meikittömiä selfieitä, lähikuvia synnytyksen jälkeisistä vatsoista ja arvista.

Nyt vuorossa lienee hashtag #ThighReading, jossa pääosaa näyttelevät naisten reidet. Kuvat on napattu useimmiten ylhäältä päin, samasta näkökulmasta kuin nainen näkee itse itsensä. Kuvien tarkoituksena on näyttää realistisesti, miten kaikkien naisten reisiin kerääntyy selluliittia painosta riippumatta, ja kuinka jokaisella meistä on omat arpensa, jälkensä – moni nainen tuntuukin olevan erityisen epävarma reisistään.

"Ylistä sitä kuka olet, älä anna kenenkään sanoa sinulle ettet ole kaunis koska sinulla on kehossasi jälkiä."

"Kaukana täydellisyydestä, erittäin hyllyvät, ei reisivakoa, puoliksi ruskettunut, mustelmia, arpia ja syntymämerkki."

"Arvet, jäljet ja "kauneusvirheet" osoittavat vahvuutta, kehitystä ja totuutta. Ole ylpeä jokaisesta niistä!"

Rakasta linjojasi – ja arpiasi

Love Your Lines -kampanja puolestaan kerää kuvia naisista, jotka kertovat oman tarinansa vartalostaan: mukana on syömishäiriöistä kärsineitä naisia, synnytyksen jälkeisiä vartaloita. Instagram-tiliä seuraa tähän mennessä yli 140 000 henkilöä. Tarkoituksena on inspiroida naisia hyväksymään itsensä ja oppia rakastamaan omaa vartaloaan "kauneusvirheineen" kaikkineen.

”Kiitos kahdelle upealle naiselle, jotka loivat tämän sivun. Olen oppinut rakastamaan ja hyväksymään arpeni, minusta on tullut itsevarmempi näyttämään vartaloani ja tunnen oloni hyväksi omissa nahoissani.”

Lue myös:

    Uusimmat