Uusi-Seelanti tiukentaa matkustusrajoituksia uusien koronatapausten vuoksi – tältä näytti, kun rajoituksiin tympääntyneet ihmiset nousivat barrikadeille

Uusi-Seelanti on ilmoittanut tiukentavansa rajoituksia rajoillaan maassa ilmenneiden uusien koronavirustapausten vuoksi.

Uuden säännön mukaan 17-vuotiaiden ja sitä vanhempien lentomatkustajien on oltava täysin rokotettuja saapuakseen Uuteen-Seelantiin, jos he eivät ole Uuden-Seelannin kansalaisia.

Asiasta kertoi pandemiasta vastaava ministeri Chris Hipkins.

Myös kansallinen lentoyhtiö Air New Zealand on ilmoittanut, että rokotuksia vaaditaan kansainvälisillä lennoilla helmikuusta alkaen.

Uusi-Seelanti on selvinnyt pandemiasta vähällä

Uusi-Seelanti on tiukkojen rajarajoitusten ja koronasulkujen ansiosta selvinnyt pandemiasta hyvin vähällä.

Viiden miljoonan asukkaan maassa on kirjattu vain alle 30 koronavirukseen liittyvää kuolemaa.

Kun uusimmat kaksi tapausta tulivat ilmi, Hamiltonin kaupunki ja sen naapuri Raglan määrättiin viisipäiväiseen sulkuun ja vain välttämätön liikkuminen sallittiin.

Tapausten ei uskota liittyvän 160 kilometrin päässä sijaitsevan Aucklandin tartuntaryppääseen.

Auckland on ollut koronasulun alla lähes seitsemän viikkoa, kun viranomaiset ovat yrittäneet taltuttaa yli 1 300 ihmistä tartuttanutta deltamuunnosta.

Kansalaiset osoittivat mieltään rajoitusten takia

Viikonloppuna noin 2 000 ihmistä osallistui Aucklandissa sulkutoimia vastustavaan mielenosoitukseen.

Pääministeri Jacinda Ardern kutsui mielenosoitusta "laittomaksi ja moraalisesti vääräksi".

Julkiset kokoontumiset on koronasulun aikana kielletty.

Ennen Aucklandissa ilmi tulleita tartuntoja Uudessa-Seelannissa ei ollut tullut tietoon paikallisesti tarttuneita tautitapauksia puoleen vuoteen.

Poliisi ja koronatoimia vastustavat mielenosoittajat ottivat rajusti yhteen Australiassa – katso hurja video paikan päältä 1:18
Katso myös: Poliisi ja koronatoimia vastustavat mielenosoittajat ottivat rajusti yhteen Australiassa – katso hurja video paikan päältä

Lue myös:

    Uusimmat