Mainos

Uusi muumielokuva: Björk laulaa laulut

Ensi vuonna ensi-iltansa saavassa Muumipeikko ja punainen pyrstötähti -elokuvassa kuullaan islantilaisartisti Björkin musiikkia. Myös muumien äänirooleissa ovat täysin eri henkilöt kuin mihin on totuttu Suomessa. Samalla elokuvan visuaalinen ilme muuttuu.

Tyylillisesti ainakin musiikillinen muutos on suuri, sillä edellisessä kokoillan muumielokuvassa, Muumipeikko ja Pyrstötähti, muumilauluja lauloi tunnettu muumilaulaja Benny Törnroos. Törnroos oli entuudestaan tuttu muumifaneille tv-sarjasta Muumilaakson tarinoita, jonka tunnusmusiikin hän esitti.

Ensimmäisen muumielokuvan Muumipeikko ja Pyrstötähti -elokuvan tuottaja Dennis Livson kommentoi artistivalintaa lyhyesti:

- Eri tuottaja, eri musiikki. Mutta kyllä muumielokuvan laulut pitäisi mielestäni laulaa Suomessa suomeksi tai ruotsiksi.

Livsonin kritiikki kohdistuu uuden tuottajan artistivalintaan. Islantilainen megatähti Björk on ainakin tähän saakka esiintynyt julkisuudessa vain islantia tai englantia puhumalla.

Livsonin vuonna 1992 tuottaman elokuvan musiikit sävelsi hollantilainen Pierre Kartner. Kartnerin käsialaa on niin ikään tv-sarjan tunnusmusiikki.

Muumipeikko ja punainen pyrstötähti -elokuvan tuottamisesta vastaavan Filmcompaniet Oy:n toimitusjohtaja Tom Carpelan kertoi Björkin ja tuotantoyhtiön yhteistyöstä markkinointiviestinnän ammattilaispäivillä Helsingissä viime viikolla.

Filmkompaniet tavoittelee uudesta elokuvasta vuoden 2010 kulttuurin kärkihanketta. Elokuvan kohderyhmänä ovat kaikki maailman muumifanit sekä Björk-fanit, kertoo Good News from Finland -lehti.

Björk tehnyt elokuvamusiikkia aiemminkin

Islantilaisartisti on tehnyt elokuvamusiikkia aiemminkin. Hän sävelsi musiikin muun muassa Lars Von Trierin elokuvaan Dancer in the Dark, joka nähtiin elokuvateattereissa vuonna 2000.

Ensisijaisesti Björk tunnetaan kuitenkin persoonallisesta musiikistaan. Tähti on julkaissut kaikkiaan 15 levyä vuosien 1977–2007 aikana.

Björk on muumien suuri ystävä. Good News from Finland kertoo tähden lukeneen kaikki muumikirjat lapsilleen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.