Uusi Liiga-kausi käyntiin todellisella herkkupalalla – otteluohjelma julki

Helsingin IFK:n ja nousijajoukkue Kiekko-Espoon välinen pääkaupunkiseudun paikalliskamppailu tähdittää jääkiekkoliigan avauskierrosta 10. syyskuuta. Liiga julkisti yhteensä 480 ottelun runkosarjaohjelmansa maanantaina verkkosivuillaan.

Runkosarja päättyy reilun kuuden kuukauden rypistyksen jälkeen 15. maaliskuuta täyteen kahdeksan ottelun kierrokseen. Kiekko-Espoon nousun myötä Liigan joukkuemäärä on kasvanut 16:een, ja samalla runkosarjaotteluiden määrä kasvaa 30:llä. Kaikki joukkueet pelaavat runkosarjassa yhä tuttuun tapaan 60 ottelua.

– Kiekko-Espoon liittyessä mukaan sarjaan on helppo todeta, että edessä on ihan poikkeuksellisen mielenkiintoinen kausi – joka myös on Liigalle virallinen juhlavuosi, sillä keväällä 2025 täyteen tulee 50 vuotta SM-liigan perustamisesta, Liigan toimitusjohtaja Mikko Pulkkinen sanoi tiedotteessa.

Liiga on vähentänyt otteluohjelmassaan suppeampien eli 1–4 ottelun kierrosten määrää. Kauden 2024–25 runkosarjakalenterissa pelipäiviä on 103, kun viime kaudella vastaava luku oli otteluohjelman julkistuksen yhteydessä 106.

Sarjauudistuksen myötä Liigan runkosarjan neljä parasta joukkuetta etenee suoraan puolivälieriin. Sijoille 5–12 sijoittuneet joukkueet pelaavat pudotuspelien avauskierroksella neljän otteluparin voimin.

Sijoille 15 ja 16 jääneet ottavat runkosarjan jälkeen yhteen karsintasarjassa. Otteluparin voittajan kausi päättyy, häviäjä kohtaa liigakarsinnassa Mestiksen mestarijoukkueen.'

Lue myös:

    Uusimmat