Uusi huijaus leviää Facebookissa: Pohjoissavolaiselta naiselta vietiin yli 150 000 euroa

Poliisi varoittaa jälleen rakkaushuijareista: Sosiaalinen media mahdollistaa huijaukset vaikka toiselta puolelta maapalloa – näin tunnistat huijauksen 9:03
Poliisi varoitti rakkaushuijareista vuonna 2021: Sosiaalinen media mahdollistaa huijaukset vaikka toiselta puolelta maapalloa – rikoskomisario kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa, mitkä ovat rakkaushuijauksen tunnusmerkit

Itä-Suomen poliisi varoittaa Facebookissa leviävistä huijauksista, joilla ihmisiltä on saatu vietyä rahaa sadoista euroista jopa 150 000 euroon. Huijauksia on tehty kaapatuilla Facebook-tileillä, joista Kyberturvallisuuskeskus varoitti viime viikolla.

Itä-Suomen poliisin tietoon on viime viikkoina tullut useita edellä mainitun kaltaisia huijauksia, joista vakavimmassa tapauksessa pohjoissavolainen nainen menetti yli 150 000 euroa. Uhri on luullut saaneensa Facebookin Messengerissä viestin Facebook-kaveriltaan, mutta todellisuudessa viestin on lähettänyt hänen kaverinsa tilin kaapannut huijari.

Kaveriksi tekeytynyt oli ensin pyytänyt uhrilta puhelinnumeroa kilpailua varten ja ilmoittanut sitten, että he ovat voittaneet. Voittorahojen siirtämiseksi uhrin tilille huijari on pyytänyt uhrilta tilinumeroa sekä verkkopankkitunnuksia. Tunnukset saatuaan uhrin tili on tyhjennetty.

Poliisi muistuttaa, että jos saat kaveriltasi viestin, jossa kysellään puhelinnumeroasi, ota yhteyttä joko puhelimitse tai sähköpostitse kaveriisi, ja varmista, että hän on oikeasti lähettänyt viestin. Samalla kaverisi voi varmistaa, onko hänen sometilinsä kaapattu.

Poliisi varoittaa, ettei omia pankkitunnuksia pidä antaa kenellekään sosiaalisessa mediassa, puhelimessa, sähköpostilla tai tekstiviestillä. Pankkitunnuksia näin pyytävä on aina mitä todennäköisimmin huijari.

Lue myös:

    Uusimmat