Uunon suojaaminen etenee – Loiri laittaa lakimiehet asialle

Vesa-Matti Loiri kertoi MTV.fin haastattelussa heinäkuussa, että Uuno-hahmon käyttäminen aiotaan kieltää. Nyt asia on edennyt.

Näyttelijäsuuruus Vesa-Matti Loirin esittämä legendaarinen Uuno Turhapuro -hahmo otti murskavoiton MTV:n suuren viihde- ja draamakyselyn merkittävä suomalainen viihdehahmo -kategoriassa.

Loiri kertoi äänestyksen tulosten julkistuksen jälkeen MTV.fin haastattelussa suunnittelevansa vuosina 1973–2004 esittämänsä Uuno-hahmon suojaamista. Loirin mukaan hahmon oikeudet kuuluvat hänelle ja Pertti "Spede" Pasasen tyttärelle Pirre Alaselle.

Torstaina Elämältä kaiken sain -elokuvan lehdistötilaisuudessa Vesa-Matti Loiri oli vaitonainen Uuno-asian suhteen, mutta paljasti asiasta kuitenkin jotain.

– Laitamme Pirren kanssa stopin asialle. En halua, että Uunoon  kosketaan. Tapaan Pirren lähipäivinä, olemme puhuneet puhelimessa jo. Meillä on täydet vallat hahmoon, lakimiehet peliin, Loiri kertoo MTV.fille.

Loiri pysyy kannassaan sen suhteen, että uudet koomikot ja näyttelijät voivat hänen mielestään luoda omat hahmonsa.

– Uuno on minulle niin rakas, loimme sen yhdessä Speden kanssa. Parikymmentä elokuvaa on tehty, joten eiköhän se riitä. Koen Uunon niin omakohtaiseksi hahmoksi.

Lue myös:

    Uusimmat