Uudista vanhat vaatteesi – musta pitsi uudistaa arkisenkin asun

Musta pitsi on jo muutaman vuoden näyttäytynyt muotitalojen näytöslavoilla, yleensä huomionkiinnittäjänä upeissa iltapuvuissa. Usein pitsi mielletäänkin juhlavaksi ja tärkeisiin tilaisuuksiin kuuluvaksi materiaaliksi. Tänä talvena pitsi kuitenkin yhdistetään arkisiin vaatekappaleisiin, esimerkiksi harmaaseen rentoon kotipaitaan.

Syksy-talvikauden näytöslavoilta bongattu pitsivillitys on helppo toteuttaa kotonakin. Vaatekaapista löytyy varmasti t-paita, college-paita tai tunika, joka kaipaisi pientä viritystä päätyäkseen jälleen omistajansa ylle. Kaappien penkomisen jälkeen visiitti ompelutarvikeliikkeeseen kannattaa. Sieltä löytyy pitsejä ja asiantuntevia neuvoja jokaisen tarpeeseen.

Kuvien pitseistä kapeampi maksoi noin 2,5 euroa metri, leveämpi 4 euroa. Molempien pitsien suoran reunan päädystä löytyy vetonaru, josta vetämällä pitsin saa rypytettyä tasaisesti. Rypytetyn pitsin saa helposti muotoiltua myötäilemään esimerkiksi pyöreän kaula-aukon. Pitsi kiinnitetään paikoilleen muutamalla pistolla pitsin yläreunasta. Jos haluaa hillytymmän lookin, voi myös pitsireunat kiinnittää vaatteeseen muutamalla pistolla. Koko kaula-aukkoa ei kannata pitsillä kehystää, muuten se ei enää veny päälle puettaessa.

Rypytyksen jälkeen pitsin voi harsia vaatteeseen kiinni ja ommella koneella tarkemmin. Kuvien pitsit ommeltiin kaikki kiinni vain käsin. Hihansuut koristettiin kapeammalla pitsillä ilman rypyttämistä.

Pitsi ommeltiin käsin hihasuun nurjan puolen saumaan siten, että pistot eivät näy lainkaan oikealle puolelle. Ompelu onnistui kätevästi, kun hihansuun nurjan puolen käänsi esiin noin viiden senttimetrin matkalta.

Tummanharmaa tunika oli hylätty kaapin perukoille sotilaallisen jäyheän nappirivistönsä takia. Uudistusmielisessä innonpuuskassa napit raksittiin pois alle minuutissa ja tilalle viriteltiin pitsisomisteet.

Pitsi kiinnitettiin tunikaan vain suoralta sivultaan, koristeellisempi pitsiosuus saa elää kantajansa liikkeiden mukana. Pitkät pystysuorat pitsirivit tuovat arkiasuun sitä kivaa pikku twistiä, mitä kurvikas omistaja vaatteiltaan kaipaa.

Kaulakoru: naavakauppa.fi

Teksti: Henna Kekki
Kuvat: Mikko Kekki

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja