Uudenmaan terveysviranomaiset: Jos tämä raja ylittyy, on tehtävä uusia ravintolarajoituksia – kriittistä pistettä lähennelty jo tällä viikolla

Ravintolarajoitukset höllenivät, mutta eivät poistuneet – MTV vierailee Herra Ylpön rock-keikalla 7:16
Ravintolarajoitukset höllenivät noin viikko sitten, mutta eivät esimerkiksi Helsingissä poistuneet. MTV vieraili Herra Ylpön keikalla. Katso lähetys yltä.

Jos sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä nousee vielä nykyisestä, tiukempia ravintolarajoituksia tarvitaan. Näin linjaa Uudenmaan alueellinen koordinaatioryhmä tiedotteessaan.

Uudenmaan alueellinen korona-koordinaatioryhmä linjasi eilen kokouksessaan, mitkä ovat rajat terveydenhuollon kantokyvyn vaarantumiselle: jos tehohoidossa olevien potilaiden määrä ylittää 15 potilasta tai vuodeosastohoidossa olevien määrä ylittää 50.

Rajojen ylittyessä muiden potilaiden hoitoa joudutaan koordinaatioryhmän mukaan siirtämään. Tällaisessa tilanteessa olisi koordinaatioryhmän mukaan välttämätöntä tiukentaa Uudenmaan laajuisia ravintolarajoituksia.

– Lisäksi ryhmä tulee esittämään aluehallintovirastolle tarkoituksenmukaisesti kohdennettuja rajoituksia tapahtumiin ja yleisötilaisuuksiin, sanoo alueellisen koordinaatioryhmän puheenjohtaja, HUSin vs. johtajaylilääkäri Jari Petäjä tiedotteessa.

Osin koordinaatioryhmän määrittelemiä rajoja on koeteltu jo kuluvan viikon aikana. Koronaviruspotilaiden kokonaismäärä HUSissa on ollut 40-51. Tehohoidossa on ollut 8–14 potilasta.

Lue myös:

    Uusimmat