Uudellamaalla pääsee taas elokuviin – "Tää oli jee-päivä", kommentoi pienen teatterin johtaja, joka vältti lomautukset fiksun keinon avulla

Uudellamaalla pääsee taas elokuviin – pieni kotimainen yritys välttänyt lomautukset pandemian aikana fiksun keinon avulla 4:37
Katso, miten Kino Juhassa on vältetty lomautukset!

Etelä-Suomen aluehallintovirasto lievensi rajoituksia niin, että myös Nurmijärven Kino Juhassa pääsee nauttimaan elokuvista ainakin helmikuun puoliväliin saakka.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella saa järjestää korkeintaan 50 hengen sisätapahtumia, kunhan jokaisella osallistujalla on määritelty istumapaikka.

Nurmijärven Kino Juhassa esitetään elokuvia tästä päivästä lähtien. Elokuvateatterin johtaja ja elokuvaohjaaja Taavi Vartia sanoo, että tunnelma on toiveikkaan odottava, mutta takaraivossa on epäilyksen siemen.

– Nyt me odotetaan, että onko tällainen uusi tuleminen kärsinyt inflaation, Vartia runoilee.

Elokuvateattereiden aukeaminen on ollut ilon aihe useampaan kertaan pandemian aikana.

– Tää on taas yksi niistä jee-päivistä, Vartia kertoo.

Kino Juhassa on pidetty pieniä yksityisnäytöksiä ja sympaattista rokki-romantiikkaa huokuvan elokuvateatterin kahvila on toiminut normaalisti.

Lomautukset vältetty

Vartian yrityksen työntekijät ovat saaneet tehdä töitä normaalisti koko pandemian ajan.

– Ketään meidän työntekijöistä ei olla lomautettu koko pandemian aikana, Vartia painottaa.

"Lippu korkealla on menty koko ajan"

Vartian elokuvateatteria pyörittävä yritys on työllistänyt työntekijöitään elokuvatuotannon parissa. Vartia aloittaa uuden elokuvansa kuvaukset ensi viikolla. Tulevan elokuvan ohjaaja-käsikirjoittaja on palkannut yritykseensä työntekijöitä, joilla on elokuvateatterin pyörittämisen lisäksi myös elokuvatuotannon osaamista.

Vartia katsoo pandemian ajan taloudellisia haasteita kokonaisuutena muutaman viime viikon sijaan.

– Lippu korkealla on menty koko ajan. Laiva on pinnalla, keulapurje pikkusen riekaleina, Vartia naurahtaa.

Vartia muistelee viime syksyä, kun rajoituksia ei hetkeen ollut. Samaan aikaan James Bond pyöri valkokankailla ja tupa oli täynnä myös Nurmijärvellä.

– Se oli aika outo näky. Tuli vähän sellainen, että onko ihmiset oikeasti sellaisia olentoja, että ne voi istua tolleen vierekkäin, Vartia muistelee nauraen.

Vartia on lähtenyt uuteen koronavuoteen positiivisella asenteella.

– On se väistämättä varmaan parempi kuin edeltävä vuosi, Vartia hymähtää.

Katso yllä olevalta videolta tarkemmin, miten Kino Juha on välttänyt lomautukset pandemian aikana.

Lue myös:

    Uusimmat