Mainos

Utsjoen puukotus: Onnekas sattuma toi virkavallan nopeasti paikalle

Utsjoen koulupuukotus päättyi murheellisesti 16-vuotiaan pojan kuolemaan viime perjantaina. Kunnanjohtajan mukaan pelastustoimien ripeys oli tapauksessa harvinaista, vaikkakaan siitä ei tällä kertaa ollut apua.

– Ivalosta oli muuton takia kaksi poliisia tiloissamme, joten hälytyksen sattuessa he olivat paikalla vajaassa 10 minuutissa. Vasta sen jälkeen paikalle voi mennä pelastuslaitoksen ensivasteyksikkö, joka oli siellä saamieni tietojen mukaan 20 minuutissa tapahtuneesta, kertoi MTV Uutisille Utsjoen kunnanjohtaja Vuokko Tieva-Niittyvuopio.

Paikalle oli hälytetty myös pelastushelikopteri Norjasta. Se ehti paikalle 40 minuutissa, mutta silloin oli jo liian myöhäistä.

– Meitä auttaa kovin paljon se, että yhteistyötä on valtakunnan rajojen yli. Nämä helikopterit ovat sen tasoisia, että ne voivat sääolosuhteista riippumatta liikkua täällä. Oma helikopterimme, jos se on Rovaniemellä, se ei pääse tänne tankkaamatta, eli laskeutumatta välillä. Lisäksi se ei välttämättä voi lentää sääolojen takia, Tieva-Niittyvuopio harmittelee.

Maanantaina Utsjoella vieraillut opetusministeri Krista Kiuru kritisoi kovasti sitä, että Pohjois-Suomessa poliisin saaminen hälytyspaikalle voi kestää jopa 1,5 tuntia. Utsjoen kunnanjohtajan mukaan todellisuus voi olla vielä tätäkin tylympi.

– Meillä on kaksi poliisia sijoitettuna Utsjoelle, mutta on ymmärrettävä, ettei heidän varaansa voi rakentaa ympärivuorokautista turvajärjestelmää. Mikäli oma poliisi olisi ollut vapaapäivällä tai muissa tehtävissä, niin hyvissä ajo-olosuhteissa puolitoista tuntia olisi varmasti se minimiaika lähimmälle poliisille tulla Ivalosta.

– Mutta totuushan on se, että poliisithan ovat mahdollisesti hälytyksellä tai olosuhteet eivät ole hyvät.


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja