USU: Yli puolet suomalaisista kiristäisi edelleen Venäjän pakotteita – Mika Aaltola: "Kysymys on, kuinka paljon olemme valmiita maksamaan, että sota saadaan päättymään"

Onko pakotteilla ja eristämisellä ollut vaikutusta Venäjään? 9:17
Onko pakotteilla ja eristämisellä ollut vaikutusta Venäjään?

Yli puolet eli 54 prosenttia suomalaisista kiristäisi Venäjän vastaisia pakotteita entisestään elinkustannusten noususta huolimatta, selviää Uutissuomalaisen kyselystä.

EU ja muut länsimaat ovat asettaneet Ukrainaan helmikuun lopulla hyökännyttä Venäjää vastaan laajoja talouspakotteita. Muun muassa ruuan, energian ja polttoaineen hinnat ovat nousseet ympäri maailmaa.

Vain viiden prosentin mielestä pakotteita pitäisi purkaa, jotta elinkustannusten nousu ei jatkuisi voimakkaana. Vastaajista 29 prosenttia pitäisi pakotteet nykyisellä tasolla.

Pakotteiden purkamista kannatetaan Itä-Suomessa hieman enemmän kuin muualla.

Tulos osoittaa suomalaisten suurta yksituumaisuutta ja päättäväisyyttä, sanoo Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola Uutissuomalaiselle.

Laajat pakotteet ovat tyrehdyttäneet kaupankäyntiä Venäjän ja lännen välillä. Aaltolan mukaan varsinkin energiasektorin pakotteet rokottavat myös pakotteiden asettajia. Aaltolan mielestä kyselyn vastaukset kertovat, että suomalaiset ovat selvästi pakotteiden takana.

– Siinähän kysymys on, kuinka paljon olemme valmiita maksamaan siitä, että sota saadaan päättymään.

Uutissuomalaisen kyselyyn vastasi kesäkuussa tuhat suomalaista. Virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue myös:

    Uusimmat